Încep reparatiile la acoperisul pietei din Petrosani

Acoperisul pietei din Petrosani va fi reconstruit în totalitate, iar firma care a câstigat licitatia, organizatã de administratia localã, va ajunge în teren în scurt timp.
Administratorul pietei spune cã deja trebuie sã soseascã materialele necesare si sã înceapã lucrul. Asta, pentru cã zeci de oameni care lucrau în diverse chioscuri din halã, au rãmas someri, din cauzã cã locatia nu mai poate fi folositã.
„În cursul acestei sãptãmâni, am înteles cã vor sosi atât materialele, cât si echipele de lucru. Cred cã totul va dura cam o lunã de zile, o lunã si jumãtate, dupã cum estimeazã constructorul”, a mentionat Sorin Cretu, administratorul Pietei Centrale Petrosani.
O furtunã puternicã, dar care nu a durat mai mult de câteva minute, la începutul lunii septembrie, a distrus complet acoperisul Pietei Centrale din municipiul Petrosani. Tabla, scândurile si bucãti mari din constructie au fost pur si simplu spulberate de vântul puternic, iar toate s-au prãbusit peste zona în care se aflã chioscurile de pâine, sau în spatele pietei.
Potrivit site-ului electronic de licitatii publice, lucrarea de la Petrosani a fost licitatã la pretul de  250.967,65 lei si cu acesti bani se va reface acoperisul pe o suprafatã de circa 1.300 de metri pãtrati, vor fi înlocuite bunurile distruse de infiltratiile din urma ploilor, dar si zugrãveala întregii clãdiri.
Diana Mitrache