Încep lucrările pe drumul din Parâng, spre ANEFS

Drumul spre stațiunea Parâng va fi continuat și responsabilii din Consiliul Județean Hunedoara spun că lucrările vor fi gata până la căderea zăpezii. Se va turna beton, acolo unde artera este mereu spălată de viituri.

Departamentul de specialitate din Consiliul Județean Hunedoara
s-a întâlnit recent, în Parâng, cu cabanierii și cu toții au stabilit care ar fi metoda optimă de amenajare a arterei până sus în stațiune, a
drumului. Asta, pentru că s-a simțit acut lipsa acestuia, imediat după ce tot restul de drum a fost asfaltat.
Iar acum încep lucrările.
„Marți am fost la Agenția de Protecție a Mediului și am primit ultimele aprobări, iar săptămâna viitoare se vor începe lucrările pe cei 800 de metri care sunt în continua­rea drumului realizat pe PNDL. Drumul va fi realizat cu bani din bugetul propriu al CJH”, a declarat Costel Avram, administrator public al județului Hunedoara.
Oficialii forului județean dau asigurări că amenajarea e gata înainte de prima zăpadă. „Eu sper că, 100% va fi gata într-o lună și jumătate maxim”, a conchis Costel Avram. Vorbim despre 825 de metri de drum, dar în munte, în condiții grele.
Lucrările la drumul din Parâng au început încă din anul 2000, când artera a intrat în patrimoniul Consiliului Județean Hunedoara. Consiliul Județean s-a asociat cu primăria din Petroșani în 2016, când a fost semnat un acord în acest sens. Atunci a fost făcut și studiul de
fezabilitate și în 2017 a fost
obținută autorizația de construcție a acestuia. Întreg proiectul a fost finanțat prin PNDL 2 și cu o contribuție de la CJH.
În 3 septembrie 2018 s-a pornit lucrarea și valoarea acesteia a fost de aproximativ 17 de milioane de lei.
Din păcate, însă pe perioada iernii, drumul va fi din nou închis
Diana Mitrache