Încã un pas pentru realizarea sensului giratoriu de la Dãrãnesti

Consiliul Judetean Hunedoara a fãcut un nou pas pentru amenajarea sensului giratoriu de la Dãrãnesti.  A fost aprobat proiectul de hotãrâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici si a documentatiei tehnico-economice pentru obiectivul de investitii ”Amenajare în sens giratoriu a intersectiei DN 66 cu strada Dealului – Municipiul Petrosani”.
Se propune realizarea unui sens giratoriu cu diamtrul interior de 21 m si 35 m la exterior, cu douã benzi de câte 3,5 metri realizat din borduri prefabricate din beton si zonã de protectie din pavele, cu o zonã verde la interior.
“În momentul de fatã, intersectia este dirijatã de semnele de circulatie, astfel: dn 66 este drumul cu prioritate, iar vehiculele care intrã în intersectie de pe strada Dealului sunt obligate la oprire (întâlnirea semnului STOP). Adesea, din cauza vehiculelor care circulã pe DN 66 pe ambele sensuri de circulatie si având prioritate, conducãtorii auto care intentioneazã sã intre de pe strãzile fãrã prioritate, prin acordarea de prioritate acestora, uneori formeazã o coloanã de masini, acest lucru fiind defavorabil pe de o parte datoritã aglomerãrii strãzii, precum si datoritã timpilor pierduti pentru acordarea de prioritate”, aratã documentatia.
Circulatia pe DN 66 se desfãsoarã în ambele sensuri de circulatie, având câte douã benzi pe sens. Circulatia pe strada Dealului se desfãsoarã în ambele directii, cu câte o bandã pe sensul de mers. Necesitatea investitiei rezultã din decongestionarea traficului la schimbarea directiei de mers din intersectie; fluidizarea circulatiei auto si pietonale (prin crearea de treceri de pietoni înainte de intrarea în sens); scãderea riscului de accidente rutiere; crearea unei intersectii cu aspect plãcut, prin amenajarea de zone verzi.
„Aceastã investitie este necesarã pentru decongestionarea traficului la schimbarea directiei de mers din intersectie, fluidizarea  circulatiei auto si pietonale, dar mai ales pentru scãderea riscului de accidente rutiere. Odatã aprobate documentatia si indicatorii investitiei, aparatul de specialitate din cadrul Consiliului Judetean Hunedoara se va ocupa  licitatia pentru proiectare si executie. Dacã nu vor fi îngreunate procedurile, acest obiectiv ar putea fi finalizat chiar în acest an”, a declarat Costel Avram, Administrator Public al Judetului Hunedoara.
Valoarea totalã a investitiei este de aproximativ 700 de mii de lei, iar fondurile vor fi asigurate din bugetul judetului Hunedoara.
Cosmin BACIU

Un comentariu la „Încã un pas pentru realizarea sensului giratoriu de la Dãrãnesti

  • 20 iunie 2019 la 20:34
    Permalink

    Tot respectul pentru CJH !

Comentariile sunt închise.