Încã un dosar pentru gruparea din Sasa

Magistratii au bãgat dupã gratii membrii temutei grupãri de hoti din cartierul petrosãnean Sasa, destructuratã la mijlocul anului trecut de politistii din Gorj si cei din Aninoasa-Hunedoara.
„Magnetii” au încã un proces în care sunt judecati pentru furt calificat, dupã ce procurorii din cadrul Parchetului de pe lângã Judecãtoria Petrosani au finalizat cercetãrile într-un dosar în care a fost prejudiciatã Hidroconstructia, punctul de lucru de la Livezeni/Petrosani. Astfel, cinci tineri care au fãcut parte din gruparea ”Sasa”, aflati în penitenciar, vor ajunge în fata judecãtorilor de la Petrosani pentru a da explicatii în legãturã cu acuzatiile care li se aduc. Magistratii au cerut ca State Florin, State Laurentiu Daniel, Anghel Claudiu Petrut, Lingurar Petricã Marius si Curelar Nicolaie sã fie scosi din penitenciar pentru a participa la judecatã si a se apãra. Membrii grupãrii au fost condamnati la mai multe pedepse cuprinse între un an si jumãtate si trei ani si jumãtate. Totusi, acestia vor executa pedepse chiar si de zece ani, dupã ce judecãtorii au aplicat sporul de pedeapsã. Capii grupãrii, Florin State si State Laurentiu au primit cele mai grele pedepse, respectiv 10 ani închisoare si 9 ani si jumãtate.
Hotii, în mod repetat, ar fi sustras elemente de infrastructurã feroviarã si bunuri din societãti comerciale de pe raza judetelor Hunedoara si Gorj, bunuri pe care le-au valorificat la diferite persoane fizice. Gruparea a rãmas si fãrã douã autovehicule care au fost folosite la comiterea infractiunilor. Prejudiciul creat de grupare, în urma ”loviturilor” date pânã când a fost destructuratã, se ridicã la câteva sute de mii de lei.
Maximilian Gânju