Încã un aviz favorabil pe legea senatorului Resmeritã

 

Comisia pentru buget, finante, activitate bancarã si piatã de capital a avizat favorabil initiativa  legislativã a senatorului Cristian Resmeritã, care reduce vârsta de pensionare cu 2 ani pentru locuitorii din Valea Jiului.
Senatorul social-democrat Cristian Resmeritã a initiat în luna septembrie a acestui an,  un proiect de lege prin care se reduce vârsta de pensionare cu 2 ani pentru toti cei care au lucrat în Valea Jiului în ultimii 30 de ani. Proiectul de lege a primit aviz favorabil de la Comisia pentru buget, finante, activitate bancarã si piatã de capital, acesta fiind deja al 3-lea aviz favorabil obtinut.  Pânã la aceast aviz, proiectul de lege a fost avizat pozitiv de Consiliul Economic si Social si de  Consiliul Legislativ.
„Mã bucur cã si colegii mei au înteles importanta acestui proiect de lege, pentru oamenii care au locuit si muncit în Valea Jiului în ultimii 30 de ani. Prin avizul favorabil primit de la  Comisia pentru buget, finante, activitate bancarã si piatã de capital am mai fãcut încã un pas important pentru ca aceastã initiativã legislativã sã devinã LEGE. Din pãcate am primit  aviz negativ de la Comisia  pentru drepturile omului, egalitate de sanse, culte si minoritãti, sper însã cã acesta sã nu influenteze atât de mult decizia colegilor mei”, declarã senatorul Cristian Resmeritã.
Senatorul Cristian Resmeritã a fãcut un apel  la toate fortele politice sã vinã alãturi de el în acest demers legislativ deosebit de important pentru cetãtenii din Valea Jiului. „Astept si punctul de vedere al actualului Guvern, care sper sã fie favorabil cetãtenilor”, a conchis Resmeritã.
În fapt, dacã legea va trece, locuitorii Vãii Jiului ar putea iesi la pensie cu 2 ani mai repede, deoarece prevede reducerea cu 2 ani a vârstei de pensionare a celor care au lucrat în Valea Jiului în ultimii 30 de ani. Practic initiativa, senatorului PSD de Valea Jiului Cristian Resmeritã completeze un articol al Legii 263/ 2010 privind sistemul de pensii  publice, în sensul introducerii  localitãtilor din Valea Jiului, astfel încât locuitorii  acestora sã poatã beneficia de  pensionarea anticipatã cu 2 ani, fãrã a suporta penalitãtile aferente.

Un comentariu la „Încã un aviz favorabil pe legea senatorului Resmeritã

  • 1 decembrie 2019 la 23:17
    Permalink

    Cine nu voteaza acesta Lege nu va mai lua voturi din Valea Jiului !

Comentariile sunt închise.