Încã se lucreazã la dosarul braconierilor

Suspectul, un bãrbat din judetul Timis, este cercetat de procurori pentru tentativã de omor, braconaj si nerespectarea regimului armelor si munitiilor. Incidentul extrem de grav a avut loc la mijlocul anului trecut, iar politistul hunedorean a fost lovit de glont în picior.
Dosarul instrumentat de procurorii hunedoreni este unul complex si sunt cercetati penal cel putin 12 suspecti, majoritatea pentru mai multe infractiuni. Potrivit unor surse de încredere, unul dintre braconieri ar fi folosit armamentul împotriva agentului de politie, acesta fiind cercetat pentru  tentativã de omor, braconaj si nerespectarea regimului armelor si munitiilor. Incidentul în urma cãruia politistul Roman Murar a fost rãnit cu o armã de foc de un braconier a avut loc în august 2017, iar la scurt timp a fost prins si cel suspectat cã a apãsat pe trãgaci.
Pentru prinderea lui au fost efectuate mai multe descinderi în localitãti din judetele Hunedoara si Timis, iar 12 suspecti au fost dusi în fata procurorilor Parchetului de pe lângã Tribunalul Hunedoara.  Agentul de politie se afla într-o misiune de combatere a braconajului si l-a surprins pe braconier în timp ce-si încãrca arma, l-a somat, dar individul a luat-o la fugã. Dupã ce a realizat cã agentul este pe urmele sale s-a întors si a tras cu arma în omul legii. Politistul a fost rãnit de câteva alice la un picior si a ajuns la spital.  Pe de altã parte, în  urma descinderii, politisti hunedoreni au ridicat mai multe arme si munitie detinute legal si ilegal. Au mai descoperit o armã de vânãtoare confectionatã  artizanal si trofee vânãtoresti, carne de vânat, precum si presã pentru confectionarea artizanalã a cartuselor.
Maximilian Gânju