Universitatea din Petroșani, primăriile din Valea Jiului și câteva ONG-uri de profil se asociază pentru a forma baza necesară implementării Investiției Teritoriale Integrate, acel ITI de care se tot vorbește.

Totul are loc în ședința Consiliului Județean Hunedoara, iar consilierii trebuie să voteze noua structură decizională, absolut necesară dezvoltării ulterioare.

Proiectul este unul adus în plus pe ordinea de zi și administratorul public al județului Hunedoara explică importanța acestei asocieri.

„Trebuie să facem această asociere în care să fim deschiși și l ONG-uri. Că din acet motiv ne asociem primăriile din Valea Jiului, cu Consiliul Județean Hunedoara și 4 ONG-uri pe diverse domenii de activitate. Strategia deja este creionată, iar noi trebuie să ne punem la punct cu finalizarea ei. Și cred că, până în toamnă vin și banii și totul va fi rezolvat privind strategia”, a spus Costel Avram,

administrator public al județului Hunedoara. O Investiție Teritorială Integrată este soluția pentru Valea Jiului.
După modelul Delta Dunării, ITI Valea Jiului presupune regândirea vieții, dincolo de sfera ajutoarelor sociale și a locurilor de muncă disponibilizate din industria minieră.
Ministerul Fondurilor Europene, împreună cu ADR Vest, pregătește următoarea perioadă de programare 2021 – 2027, iar Valea Jiului este un actor esențial pentru regiune și, ca atare,  va fi unul dintre principalii beneficiari ai noii perioade de programare
Primarii și reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara  definitivează acum strategia de dezvoltare și, abia apoi vom putea vorbi despre proiectele ce ar putea fi finanțate.
Diana Mitrache