Încã mai sunt posturi didactice neocupate

 

Luni începe noul an scolar 2019 – 2020, însã încã mai sunt posturi didactice neocupate la nivelul judetului Hunedoara.
Este vorba de fractiuni de posturi, despre care spun reprezentantii Inspectoratului Scolar al judetului Hunedoara cã vor fi ocupate în urma sedintei publice care va avea loc astãzi (vineri –n.r.).
“Miercuri a avut loc concursul judetean pentru ocuparea posturilor, iar astãzi (joi –n.r.) s-au afisat rezultatele si tot astãzi se depun  contestatiile, iar mâine (vineri –n.r.) va avea loc sedinta publicã pentru ocuparea fractiunilor de posturi. Sperãm ca la începutul anului scolar sã se ocupe toate  posturile si la fel ca în fiecare an, majoritatea catedrelor sã fie  ocupate de personal calificat. Peste 96% din posturi sunt ocupate de cadre didactice  calificate”, a declarat Maria Stefãnie, inspector scolar general al ISJ Hunedoara.
Anul scolar 2019-2020 începe pe 9  septembrie 2019 si se încheie pe 12 iunie 2020, are 35 de sãptãmâni si este împãrtit în douã semestre si douã vacante pentru toti elevii, plus o vacantã pentru elevii din ciclul primar si copiii de la grãdinitã. Structura anului scolar cuprinde semestrul I, din 9 septembrie pânã pe 20 decembrie 2019 si semestrul al II-lea, din 13 ianuarie pânã pe 12 iunie 2020.
Cosmin BACIU