În Straja vor fi construite sute de parcãri

Sute de parcãri vor fi construite în statiunea montanã Straja. Acestea vor fi realizate atât în zona de agrement, la baza statiunii montane, cât si sus în munte.
Mai multi turisti care au ales statiunea montanã Straja ca destinatie turisticã au plecat cu un gust amar. Oamenii sunt revoltati de conditiile de mizerie cu care sunt asteptati încã de cum ajung în parcare. Topirea zãpezilor a fãcut ca parcarea din zona de agrement sã se transforme într-un loc cu noroi. O turistã din Deva a plãtit 75 de lei pentru a-si lãsa autoturismul pe durata weekend-ului în parcarea statiunii montane Straja. La plecare, femeia a avut mari dificultãti în a-si scoate masina de pe terenul acoperit cu noroi, folosit pe post de parcare.
„Bãtaie de joc, bãtaie de joc pe o grãmadã de bani în statiunea asta: de la cazare, la mâncare, la ski-pass, toate, o grãmadã de bani. Ia uitati cum reuseste un buldoexcavator sã intre prin noroiul ãsta, darmite sã iasã o masinã. Si noi cu masina 4 x 4 de-abia am iesit. Ne-am distrus masina si ni se spune cã ei nu au ce sã facã, desi ne indicã sã parcãm aici, în mizerie”, sustine autoarea filmãrii.
Administratorii domeniului schiabil au sustinut cã noroiul este cauzat de topirea zãpezilor si promit cã vor realiza mai multe parcãri în zona turisticã. Pânã atunci, turistii trebuie sã suporte, în continuare, conditiile improprii.
“Parcarea din zona de agrement este o parcare care anul acesta a reusit sã ne scoatã din situatii destul de grele. Am fost primul an în care nu am avut blocaje. Nu este o parcare conform Uniunii Europene, dar este o parcare care ne scoate din greutãtile pe care le-am avut din acest punct de vedere. Îmi doresc ca anul acesta sã reusim sã depunem un proiect prin care sã facem 800 de locuri de parcare, jos la agrement, si 300-400 de locuri de parcare sus în statiunea Strajã, etajate pentru a nu mai exista probleme. Momentan, aceasta este situatia pe care o avem. Este un disconfort acum, dar de asfaltat nu asfaltãm. O sã încercãm sã facem acea parcare supraetajatã”, a declarat Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.
Potrivit edililor, acea zonã în care functioneazã actuala parcare va fi pusã la dispozitia investitorilor care vor sã îsi ridice hoteluri.
“Acea zonã o vom lãsa investitorilor, e o zonã de circa douã hectare si cine doreste sã investeascã în zona de agrement, îi punem teren la dispozitie pentru a face un hotel. Trebuie sã gãsim doar doritorii care sã fie interesati sã îsi facã un hotel pentru a putea sã dezvoltãm orasul în partea de jos, pentru a avea viatã în oras, în Lupeni si sã avem turisti si în oras. Pe lângã Strajã, putem sã gãsim si un put scoalã pentru a-l amenaja si pentru ca turistul sã îsi petreacã timpul si în acea zonã. Trebuie sã îi gãsim turistului o sãptãmânã sã aibã variante de a face ceva în Lupeni. Acesta este scopul nostru pentru urmãtorii ani de zile”, a mai spus primarul din Lupeni. Turista din Deva sustine cã si-a stricat ambreiajul masinii în timp ce fãcea manevre pentru a iesi dintre nãmoale.
Cosmin BACIU