In memoriam [ VIOREL MATEIANU, ANTRENORUL CARE A PLÂNS ÎN GARĂ… ]

A „ars” ca fotbalist la Progresul, „U”Cluj, Steaua, TUS Berlin sau Alemannia Aachen, unde a jucat până la vârsta de 35 de ani (era născut în 1938). La 38 de ani devine antrenor, în perioada 1979-1981 inventând „morișca” la F.C.Baia Mare , o adevărată revelație a campionatului.

După o perioadă la Progresul București și Petrolul Ploiești, în plină criză de puncte la Jiul, este adus din retur ca salvator al echipei. După patru etape fără înfrângere la rând (etapele 19-22), printre care un 4-1 cu Rapid, echipa își mai pierde din turație, decisive fiind acele 2-2 cu Bacăul și 1-1 cu Chimia Rm.Vâlcea pe teren propriu, ceea ce duce la retrogradarea Jiului, după 19 ani !
Viorel Mateianu a fost șocat că nu a putut salva echipa, vina sa fiind mult mai mică decât a altor factori care au dus Jiul în „B”.
L-am însoțit în aceea seară de 19 iunie 1985 spre gară. Era foarte afectat după înfrângerea cu 0-2 la F.C.Argeș, un punct ar fi fost suficient pentru salvare. A izbucnit în lacrimi, știind câtă suferință ar fi provocat retrogradarea Jiului printre localnici.
Viorel Mateianu s-a stins din viață exact acum 24 de ani, pe 25 noiembrie 1997. Avea doar 59 de ani…

GENU TUTU