În Hunedoara, 8 oameni mor zilnic din cauza noului coronavirus. [ Vine valul V ]

A mai scăzut numărul îmbolnăvirilor, însă, nu scade aproape deloc numărul celor care sunt în stare gravă și nici cel al morților.

Pandemia încă se face simțită și, dacă până săptămâna trecută număram 9 morți zilnic, acum am ajuns la o medie de 8. Vaccinarea, însă, stagnează incredibil de mult. Nu mai puțin de 56 de localități din județul nostru au rămas, și în această săptămână, în scenariul ROȘU, din cauza numărului mare de îmbolnăviri. Pare că situația se îmbunătățește, dar specialiștii spun că vom avea și valul V, dacă nu va înțelege lumea să se vaccinze.
„Scade numărul de cazuri, dar suntem totuși pe un nivel ridicat. Suntem pe un așa-zis platou, dar avem totuși o medie de 148 de pozitivi pe zi. O perioadă va mai scădea, dar vom vedea și impactul școlii, care îl vom simți cam pe la finalul săptămânii viitoare”, a spus Sebastian Mezei, director DSP Hunedoara.
Din păcate, însă, oamenii nu au înțeles să se vaccinze, iar specialiștii spun că asta ne va costa pe toți. „Ținând cont de faptul că lumea nu mai dorește să se vaccineze și adresabilitatea este scăzută, ne duce la un val V. Media deceselor este 8, pe ultimele 14 zile și deci stăm foarte prost. Avem 113 decese, în ultimele 14 zile, ceea ce este foarte trist”, a mai precizat Sebastian Mezei. Luni dimineață, în județul Hunedoara au fost raportate doar 10 cazuri noi, dar se știe că, în week-end nu se fac analize. Rata de incidență în județul nostru a ajuns la 5,54 și, chiar dacă a scăzut față de săptămâna anterioară, totuși, pericolul, așa cum spun specialiștii, nu a trecut.
Diana Mitrache