Actualitate

Împreunã de o jumãtate de secol

C u întelepciune, încredere si multã rãbdare, au ajuns sã celebreze nu  mai putin de jumãtate de secol împreunã.  Sase cupluri de la Petrila au fost premiate ieri de administratia localã pentru împlinirea a 50 de ani de cãsãtorie.

“Ca pãrere personalã, cred cã secretul acestor cupluri este întelegerea între soti, iubirea si credinta în Dumnezeu.  Am initiat aceastã actiune de premiere a cuplurilor în urmã cu multi ani si încã o facem de 3, 4 ori pe an”, a declarat Ilie Pãducel, primarul Orasului Petrila.

Cu ochii plini de bucurie, dar cu umerii lãsati de atâtea griji câte au dus împreunã, bãtrânii spun cã cei 50 de ani petrecuti împreunã au fost si buni si mai putin buni, însã rãbdarea a fost cheia reusitei.

“Sotul m-a iubit foarte mult, dar si eu pe el. Cred cã asa am ajuns noi sã stãm împreunã atâtia ani ”, a declarat o femeie. “ Dacã dragoste nu e, nimic nu e. Ne-am iubit, am fost întelepti si ne-am înteles unul pe celãlalt. Multumim lui Dumnezeu cã am ajuns cu bine la aceastã vârstã”, a declarat si o doamnã emotionatã.

Cele sase cupluri au primit din partea primãriei câte 500 de lei, o ciocolatã si o floare  pentru doamne si câte o sticlã de sampanie pentru domni.

Luiza Andronache