Dupa aglomeratia si cozile din primele doua zile, in ultima zi lucratoare a saptamanii trecute, cele doua centre din Petrosani unde sunt eliberate tichetele sociale erau aproape pustii. Pana acum, aproape 33% dintre beneficiari si-au ridicat tichetele in valoare de cate 50 de lei. Acestea sunt acordate somerilor si pensionarilor cu venituri de pana la 700 de lei (inclusiv), persoanelor cu handicap sau beneficiarilor de alocatii de sprijin sau venit minim garantat.

In paranteza fie spus, desi s-au inghesuit si calcat in picioare sa le ridice cat mai repede, petrosenenii ar trebui sa stie ca tichetele pot fi ridicate si sunt valabile pana la data de 31 decembrie 2012.

„Tichetele sociale sunt acordate cu ocazia Sfintelor Sarbatori Pascale dar pot fi ridicate si utilizate chiar si dupa Paste. Dintre reprezentantii categoriilor sociale care au dreptul la aceste tichete, somerii sunt cei mai putin numerosi care s-au prezentat sa le ridice”, a declarat Cristina Mraz, seful Serviciului Public Local de Asistenta Sociala din cadrul Primariei Petrosani.

In Petrosani, singura localitate din Valea Jiului in care au fost acordate astfel de tichete sociale, alimentele pot fi ridicate de la 70 de magazine. Acestea au fost alese de catre unitatea distr2ibuitoare a tichetelor sociale. „Pentru ca beneficiarilor sa le fie cat mai usor, magazinele care primesc tichete sociale au fost selectate din toate zonele si cartierele localitatii”, a precizat Cristina Mraz. Aproape 10% dintre locuitorii municipiului Petrosani fac parte dintre cei care au dreptul de a primi tichete sociale.

Mircea Nistor