Ile copiază modelul belgian pentru rondurile de pe bulevard

Inaugurat în anul 2013, după o investiţie de 20,5 milioane de lei, din fonduri nerambursabile, Bulevardul Mihai Viteazul din Vulcan este acum din nou refăcut.
Gheorghe Ile, primarul din Vulcan recunoaşte că investiţia cu fântânile a fost greu de întreţinut, iar acum a găsit o nouă soluţie, pentru care s-a inspirat din delegaţiile făcute în ţară, dar şi în alte ţări europene cu pretenţii.
„În Belgia am văzut o stradă exact ca şi bulevardul nostru. Pe mijloc exact aceleaşi fântâni, iar din loc în loc aveau flori. Mi-a plăcut. Am zis că seamănă cu ce avem noi la Vulcan. Şi la fel şi în Bucureşti, când intri pe Militari, toată zona respectivă, ca să poată face exact ca noi, au pus o bordură în plus, peste cea veche, au umplut cu pământ şi au făcut exact ce fac eu aici. Mi-a plăcut. Deci, două lucruri identice”, a spus Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.
Administraţia nu a renunţat definitiv la fântânile arteziene, ci ele se vor regi în acelaşi loc, însă, în spaţiile mari dintre fântânile iluminate, vor mai fi şi alte surse de lumină, dar şi flori de sezon.
„Am lăsat fântânile, iar ele funcţionează, dar într-un pătrat cu suprafaţă mai mică, iar diferenţa s-a umplut cu pământ, se pun flori şi lămpile stradale, ce dau o linie de lumină şi arată bine pe bulevard”, a completat primarul Gheorghe Ile. Localnicii, însă, sunt reticenţi la schimbare şi părerile despre noua înfăţişare a Bulevardului sunt împărţite.

„Când a fost cald, nu era apă, acum e frig, pune plante, care pe stradă au murit. Iar dacă mai ţine frigul 3 zile, mor şi astea, deşi par mai de toamnă. Sper ca primarul să gândească altceva. Cred că, din loc în loc trebuie să rămână fântânile cu apă, dar să meargă, că nu am mers deloc anul trecut nici una. E frumos, dar mai bine punea iarbă”, mi-a spus un localnic.
„Nu face chiar bine primarul. Nici nu trebuiau canalele acelea făcute. Trebuia să lase pomi, cum era înainte”, l-a completat un alt domn.
„În afară că aveau apă multă, sper să fie acum cu flori. Apa aia nu avea niciun rost. Aşa cu flori e mai frumos”, a spus un alt trecător.
„E o idee proastă. Era mai bine să lase două benzi. A fost o idee proastă de când au pus fântânile. E părerea mea”, a conchis un tânăr care prefera ca bulevardul principal să aibă totuşi două benzi de circulaţie pe fiecare sens.
Bulevardul din Vulcan este acum refăcut, după ce lucrarea a ieşit din garanţie şi primarul Gheorghe Ile spune că face totul cu costuri minime, pentru că la reamenajare lucrează doar angajaţii primăriei şi a dat bani doar pe flori, ideea fiind preluată din oraşe mai mari şi care  atrag turiştii pentru frumuseţea lor.
Diana Mitrache

2 comentarii la „Ile copiază modelul belgian pentru rondurile de pe bulevard

  • 6 mai 2020 la 18:39
    Permalink

    Bulevardul nu este refacut, e transformat dintr.o dobitocenie in alta dobitocenie marca Ile. In lac de apa care o aveam vesnic pe carosabil cand functionau fantanile, o sa fie drumul plin de pamant, mai ales dupa ploaie…cica asa a vazut marele ctitor al Vulcanului. Alooo primare, s.a saturat orasul asta de tine si de tampeniile care le faci! Da.ti draq demisia ca.ai umplut orasul asta de asistati sociali (care nu fac nimic, numai te voteaza), caini vagabonzi si gunoaie…..

  • 6 mai 2020 la 19:59
    Permalink

    Cand va tavaliti de foame, ca niste zdremte psd-iste, sa papati florile.

Comentariile sunt închise.