Hunedoara: Teatrele, muzeele, ajutate să plătească facturile din iarnă

I nstituțiile de cultură nu se închid și nici nu sunt nevoite să suspende activitatea temporar, din cauza facturilor la utilități, din această iarnă.

Cel puțin nu cele din subordinea Consiliului Județean Hunedoara. Și aici vorbim de Muzeul Civilizației Dacice și Romane, ori de teatrele de la Petroșani sau Deva. Autoritățile județene au cerut facturile și le-au trimis la ministerul de resort, pentru a primi banii necesari.
„Am primit o adresă de la Ministrul Dezvoltării Cseke Attila, care ne-a cerut și eu, la rându-mi am cerut asta la instituțiile de cultură, muzeul și cele două teatre, informații din care să aflăm ce înseamnă creșterea cheltuielilor la energie. Ministrul vrea ca, de la bugetul de stat, să acopere cheltuielșile. Chiar miercuri am trimis adresa și sper ca ministerul va aloca bani la CJH pentru instituțiile de cultură, ca să nu se închidă”, a spus Costel Avram, administrator public al județului Hunedoara.
Mai multe instituții de cultură din țară, și nu numai, au redus activitatea și sunt pe cale să își suspende temporar lucrul, din cauza facturilor uriașe la energie. Tocmai din acest motiv, cei din Hunedoara spun că se bazează acum pe ajutorul guvernamental, ca să treacă această iarnă cu scumpiri record.
Diana Mitrache