J udețul Hunedoara promovează, la târgul de turism din București, cetățile dacilor, castelele și stațiunile de munte, ori cele cu ape minerale și termale. Cei care promovează
turismul la noi au împărțit oferta pe zone etnografice
și au și două aplicații pe telefon prin care promovează modul în care poate fi descoperită Hunedoara turistică.

Ținutul Pădurenilor, Țara Zarandului, Țara Hațegului, Valea Mureșului, Valea Jiului și Ținutul Orăștiei cuprind zone rurale pitorești ce constituie veritabile destinații ecoturistice care vor fi prezentate și promovate la ediția din acest an a Târgului de Tursim.
„Urmărim promovarea obiectivelor din județul Hunedoara, a tuturor locațiilor excepționale pe care le avem în județ. Vă pot spune și că Valea Jiului va fi bine promovată la Târgul de tursim din acest an”, a precizat Radu Barb, director DGAMP Hunedoara.
În județul Hunedoara se află cinci dintre cele șase cetăți dacice din Munții Orăștiei care sunt printre cele mai cunoscute monumente antice din România. Cetățile de la Grădiștea de Munte – Sarmizegetusa Regia, Costești – Cetățuie, Costești – Blidaru, Luncani – Piatra Roșie și Bănița. Toate reprezintă expresia monumentală a civilizației Regatului Dacic, fiind, așa cum spun promotorii județului „o semnătură originală în peisajul Europei temperate în perioada de sfârșit a epocii fierului”.
Iar turiștii au preferat acest gen de tursim și în anul care acum e pe final.
„Până acum, se pare că avem un an mai bun, decât cel de anul trecut. Ne apropiem de cifrele din pandemie, pentru obiectivele turistice. Ele au fost vizitate în număr mare în timpul pandemiei, mai ales cele din aer liber, cum ar fi Sarmizegestusa, castelele și deocamdată, stăm mult mai bine ca anul trecut. La Sarmizegetusa sunt cu aproape 10.000 de vizitatori mai mult față de anul trecut”, mai spune Radu Barb.
Odată cu înscrierea în anul 1999 pe Lista patrimoniului mondial UNESCO, aceste monumente au devenit un bun cultural comun al umanității, alăturându-se unor monumente de pe mapamond.
De asemenea, Casa-Muzeu „Avram Iancu” de la Baia de Criș, Complexul de Monumente Țebea și Casa Memorială „Drăgan Muntean”, preluate de Direcția Generală, sunt parte a unor proiecte de dezvoltare, promovare și punere în valoare.
De asemenea, Hunedoara va prezenta, alături de aplicația turistică a județului -„Discover Hunedoara” și aplicația Exploring Dacia – Sarmizegetusa Regia. Este vorba despre o aplicație de realitate augmentată care prezintă detalii arhitectonice și artefacte dacice specifice sitului arheologic de la Grădiștea de Munte – Sarmizegetusa Regia.
Târgul are loc în perioada 9-12 noiembrie la Romexpo. Biletul de intrare este 15 lei.
Diana Mitrache