Hunedoara murdară

O cantitate uriașă de deșeuri a fost adunată din zona Barajului Mihăileni.

În doar patru zile, în cadrul campaniei ”Curățăm România” au fost adunate peste cinci tone de deșeuri din zona Barajului Mihăileni și de pe cursul Crișului Alb. Administrația Bazinală de Apă Crișuri anunță că zeci de angajați și de voluntari au participat la acțiune.
„Pentru că ne dorim să oferim un exemplu, echipă noastră a început în forţă acţiunile de igienizare. Am mobilizat 68 de angajaţi şi 89 de voluntari care, în primele patru zile de campanie, au strâns nu mai puţin de 5,32 tone de deşeuri din 14 cursuri de apă. Acţiunile vor continua la fel de intens pe întreaga perioadă de desfăşurare a campaniei” arată Pasztor Sandor, directorul ABA Crișuri.
Sub sloganul „Vrem o ţară fără deşeuri abandonate!”, la începutul acestei săptămâni, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a lansat campania naţională „Curăţăm România!”. Timp de o luni, instituțiile de mediu, autoritățile locale, asociațiile care activează în domeniul protecției mediului, dar și voluntarii vor participa la campanii de curățenie.
Monika BACIU