J udețul Hunedoara nu stă rău la numărul de vaccinați, iar campaniile de vaccinare au făcut să crească mult numărul celor imunizați. Este singura soluție împotriva coronavirusului, spun specialiștii DSP, care arată că, la începutul acestei săptămâni, am depășit cifra de 170.000 de hunedoreni vaccinați. Niciun caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus nu a fost anunțat la începutul săptămânii acesteia, iar incidența a scăzut la 0,05 la mia de locuitori. Sunt eficiente campaniile de vaccinare, Hunedoara fiind printre primele județe unde medicii au mers în diverse locuri, acolo unde oamenii nu aveau acces nici la medici de familie, nici la informații.
„Suntem pe drumul cel bun. Am fost inclusiv în zonele rurale, dar cumva a mai scăzut numărul vaccinaților. Depășim 170.000 de doze administrate la nivelul județului. Sperăm ca lumea să înțeleagă că este singura soluție ca să scăpăm de pandemie”, a spus Sebastian Mezei, directorul DSP Hunedoara. Inspectorii de sănătate publică spun, însă, că relaxarea nu este deloc justificată acum. „Există o relaxare, că nemaifiind așa multe cazuri, oamenii cred că au scăpat de perioada când erau foarte mulți. Este total eronat, iar vaccinarea e singura soluție de viitor. Mai avem de lucru, ca să ajungem la imunitatea colectivă. Suntem la nivel național pe o poziție bună, dar mai e de lucru”, a mai precizat Sebastian Mezei.
Medicii de familie au folosit deja 1.600 de doze către pacienții lor și campania este posibil să continue așa, pentru că mulți oameni vor merge la medicii lor ca să se imunizeze. DSP Hunedoara oferă vaccinul Johnson&Johnson la medicii de familie, iar de când a fost achiziționată și aparatura de transport la minus 20C, aprovizionarea cu doze în centrele de vaccinare nu mai este deloc o problemă.

Diana Mitrache