Hotii de autoutilitare trimisi dupã gratii

Cei doi tineri care furau masini la comandã, din Cãlan, si care au operat si pe raza municipiului Petrosani, au primit pedepse cu executare. Capul grupãrii, un tânãr din Resita, a primit pedeapsa cea mai grea.

Cei trei tineri au fost acuzati de constituirea unui grup infractional organizat iar judecãtorii Tribunalului Dolj i-au condamnat la pedepse cuprinse între doi si patru ani de închisoare cu executare.  Gruparea se ocupa cu furtul de autovehicule de marfã, carosate marca Iveco de productie recentã, una dintre autoutilitare fiind sustrasã chiar din centrul municipiul Petrosani. Hotii, doi tineri din Cãlan, actionau la pont dupã ce seful grupãrii, Jula Emanoil-Enok punea ochii pe masini si apoi dãdea comanda sã fie furate. Individul din Resita intentiona sã le dezmembreze si apoi sã le vândã bucatã cu bucatã.

Judecãtorii din Dolj l-au condamnat pe Enok, pentru constituirea unui grup infractional organizat, la patru ani de închisoare cu executare. Totodatã, Pãuceanu Ionut Claudiu a primit 2 ani si 4 luni închisoare pentru furt iar ajutorul sãu, un minor tot din Cãlan a fost condamnat la doi ani, pedeapsã pe care o va executa într-un centru pentru minori. Tribunalul Dolj a dispus si confiscarea telefoanelor mobile folosite de tineri la infractiuni precum si a unor dispozitive cu care reuseau sã porneascã autoutilitarele furate. Sentintele nu sunt definitive si pot fi atacate cu apel de cei trei condamnati. Gruparea a fost destructuratã în urma unei actiuni derulatã în comun de I.P.J. Dolj si I.P.J. Hunedoara, cei doi hoti din Cãlan fiind prinsi în flagrant imediat dupã ce au furat autoutilitarã Iveco, cu care încercau sã pãrãseascã municipiul Craiova.

Maximilian Gânju