Hoții au prădat depozitele de la mina Petrila, după ce au spart un zid

Un depozit din Petrila, în care se aflau piese recuperate de la mina Paroșeni, a fost prădat de hoți. Conducerea Societății de Închideri de Mine spune că magneții, care au furat rulmenți, au intrat în depozit după ce au spart un zid. Mina este încă sub pază, dar se pare că hoții au știut cum să acționeze.
„Magneții” au pătruns în incinta minei Petrila, locul în care se află și Muzeul Salvatorului Minier, dar și mina- școală, și au furat ce au putut mai repede. Cei de acolo au constatat doar furtul, fără să fi observat și hoții, iar acum are loc o anchetă a poliției. Prejudiciul încă nu a fost evaluat. „În spatele fostei stații de salvare, în magazia închisă în care sunt depuse cizme, căști, rulmenți, din mina Paroșeni, hoții au reușit să spargă o parte dintr-un perete, au pătruns în interior și, în urma unei decizii interne care a făcut un inventar, am stabilit că lipsesc o parte din rulmenți. Acum nu am încă valoarea prejudiciului, dar vom încerca să îl recuperăm, dacă se va mai putea ”, a spus Daniel Sîrb, director SNÎMVJ.
Poliția din orașul Petrila a preluat cazul și se fac cercetări, însă, se știe că locul este mereu împânzit de hoți. Paznicii, însă, nu au văzut ce se întâmpla, iar cei păgubiți spun că le vor imputa prejudiciul. „Fiind în contract cu noi, ne vom îndrepta legal către pază. Am avut o perioadă mai liniștită de vreo 8 luni, dar au existat acolo mereu tentații”, a mai spus Daniel Sîrb.
Mina Petrila este încă a celor de la Societatea de Închideri de Mine, care plătesc pentru pază, deși a fost închisă încă din 2015, dar planurile autorităților locale și județene, precum și implicarea ONG-urilor au salvat o parte din contrucții. În aceste clădiri este acum și arhiva Societății de Închideri, dar și materiale și piese recuperate de la restul minelor ce au fost închise în ultimii ani.
Diana Mitrache