Amenajarea hidrotehnicã din Defileul Jiului, care este gata în proportie de 98 %, ar trebui pusã în functiune.  Asta spune administratorul public al judetului Hunedoara, Costel Avram, desi recunoaste cã acum Consiliul Judetean Hunedoara are de rezolvat un litigiu pentru conservarea  acestei investitii.  „Vã pot spune cã investitia, dupã ce este fãcutã 98%, cred cã ar trebui sã functioneze”, a spus Costel Avram, administrator public al judetului Hunedoara.  Hidrolectrica a actionat în instantã, pentru investitia de acolo, administratiile a douã judete, Hunedoara si Gorj, dar cei de la noi se scuzã, spunând cã doar au respectat legea.
„CJ  Hunedoara a primit de la Hidroelectrica o adresã prin care suntem informati cã am fost actionati în instantã fiindcã am fi eliberat un certificat de urbanism si sunt foarte multe avize. Noi am emis acel  certificat, conform legislatiei în vigoare. Stiu cã si Aninoasa si CJ Gorj au fost actionate, ca administratii, în judecate,  pentru acel certificat de  urbanism, ca lucrãrile sã fie protejate”, mai spune
Costel Avram, administrator public al judetului Hunedoara. Amenajarea hidroenergeticã a râului Jiu pe sectorul Livezeni-Bumbesti a fost deja realizatã aproape în totalitate, iar acum totul ar urma sã fie conservat. Asta, pentru cã ecologistii vorbesc despre  distrugerea unui râu, într-o zonã protejatã. La finalizarea proiectului,  pe râul Jiu,  dacã vor fi puse vreodatã în functiune, centralele Dumitra dinspre Petrosani si cea de la Bumbesti-Jiu vor avea o putere instalatã totalã de 65 MW si un aport energetic de 259 GWh/an. Valoarea totalã a investitiei se ridicã la 230 de milioane de euro, iar acum  trebuie conservatã si sunt  necesare mai multe avize.
Diana Mitrache