Hemoragie internã – cauza mortii muncitorului de la Vulcan

7Medicii legisti au dat verdictul: Seful de lucrãri de pe santierul din Crividia, Vulcan, a murit din cauza unei hemoragii interne. Totul s-a produs din cauza compresiunii malului de pãmânt care i-a frânt spatele muncitorului, chiar dacã a fost prins doar de la brâu în jos.

„Cauza mortii este hemoragie internã prin rupturã de pedicul renal drept,practic muncitorului i-a fost strivit rinichiul si s-a produs o hemoragie internã”, a declarat dr. Dan Mãrculescu,seful Serviciului de Medicinã Legalã al judetului Hunedoara.

Seful de lucrãri care si-a pierdut viata în accidentul din santierul de la Vulcan a vrut sã scoatã din groapã un lemn. Ispectorii ITM spun cã bãrbatulde 45 de ani, tatã a doi copii intrase în santul îngust ca sã scoatã un lemn care obtura o teavã. Totul s-a petrecut dupã pauza de masã, când în sant s-a acumulat o cantitate de apã ce a antrenat peste muncitorul aflat în groapã malul de pãmânt. Compresiunea a fost extrem deputernicã si se pare cã i-a rupt rinichiul drept, lucru ce a cauzat hemoragia internã.

O echipã de specialisti a demarat ancheta si în acest caz si inspectorii ITM au dat prima amendã de 8.000 de lei, pentru neasigurarea malurilor cu sustineri care sã nu permitã  prãbusirea acestora.

Diana Mitrache