Haine groase pentru oamenii sãrmani

Temperaturile extreme i-au adus din nou pe voluntarii de la Caritas si Crucea Rosie în stradã. Tinerii au fãcut pachete cu haine groase si au plecat sã le împartã prin oras.

Au cãutat oameni sãrmani, pe la containere, la adãposturi si în zonele în care acestia stau si unde sãptãmâna trecutã le-au dus câte un sendvis si ceai cald si le-au oferit haine cãlduroase. Asta, pentru cã temperaturile sunt foarte scãzute si pe timpul zilei. „Nu mã asteptam sã primesc haine. Am 9 copii si mai caut prin gunoi, cã suntem sãraci. Mi-au zis cã vor veni si acasã sã le aducã haine groase copiilor. Le multumesc”, a spus unul dintre cei care au primit haine de la voluntari. Totul a pornit de la ideea cã acesti oameni au nevoie de ajutor si voluntarii de la Caritas, ca si cei de la Crucea Rosie, au scotocit chiar si în zonele mãrginase ale orasului, în cartierele sãrace, ca sã ducã si copiilor lor cele necesare. „Am încercat sã rãspundem unei initiative a voluntarilor. Practic ideea a pornit de la ei, pentru cã a fost o iarnã geroasã chiar si am simtit nevoia sã intervenim, atât ca sã îi ajutãm pe oamenii strãzii, dar si pe cei care lucreazã în spatii deschise. Ne gândim la cei de la tonetele de ziar si pentru care este o perioadã grea”, a spus Ramona Bulzan, voluntar Caritas.

Cei de la Caritas le-au dus ceaiuri, mâncare si fructe acestor oameni, iar acum le duc haine si chiar pãturi, pentru cã foarte multi nu au unde se încãlzi, rãmânând pe strãzi si noptile.

Diana Mitrache