Haideti alãturi de cei 7,4 milioane de români! Numai împreunã putem învinge!

LOCURI DE MUNCÃ

IOAN RUS: Argumente sunt si Valea Jiului clar se poate dezvolta pentru cã ideea este verificatã si aplicatã cu succes de multã vreme, de exemplu în Belfort-Strasbourg, Franta. Este vorba de o Agentie de dezvoltare care sã atragã forte administrative, profesionale, competete în domenii, cercetare, învãtãmânt superior, bãnci, agenti economici, institute de cercetare etc.

Toti acestia formeazã un consortiu în cadrul agentiei. Care este scopul: orice cetãtean cu idei novatoare, de inventicã, economice, din orice doemniu, vine cu ideea la acest consortiu care o analizeazã, studiazã si dacã este viabilã i se atribuie girul folosirii ei. În baza acestui gir, agentia va materializa ideea  într-o afacere profitabilã. Aceastã agentie se va finanta din procentele care i se cuvin din afacerea astfel nãscutã, respectiv 5-6 la sutã din cifra de afaceri, ceea ce înseamnã si o cointeresare totalã, si în timp poate deveni o fortã tehnicã si una financiarã. Practic va fi locomotiva dezvoltãrii. O astfel de agentie din Franta a dezvolatat 100-125 de proiecte de anvergurã pe an, materializate în întreprinderi si locuri de muncã. Dacã voi primi girul alegãtorilor ca deputat, asta voi face si dacã nu voi reusi mã voi gândi la demisie… TREBUIE sã avem un asemenea motor al economiei si locurilor de muncã.

MEDICI SI PROFESORI PENTRU VALEA JIULUI

IOAN RUS: În perioada 2000-2004 am venit cu o idee care ar fi functionat si astãzi, dacã nu ar fi existat orgoliile edililor de atunci si dorinta lor de a avea de toate într-un singur spital. Am convins la vremea respectivã pe ministrul sãnãtãtii de atunci, Daniela Bartos, care a si trimis în Valea Jiului un secretar de stat pentru documentare, ca în fiecare localitate sã existe câte o sectie mare, modernã pe specialitãti, sub pãlãria unui singur spital. La Uricani se si stabilise locatia unui spital-sanatoriu pe probleme de respiratie. Acolo au fost repartizate acele blocuri noi, care ulterior au fost preluate de Ministerul Învãtãmântului. Apoi la Lupeni, un spital/sectie de copii, la Vulcan – de boli infectioase si plãmâni, la Petrila – de psihiatrie, iar la Petrosani sectia mare de Urgentã. Atunci am convins ”vointa politicã”, dar în teritoriu nu s-a dorit acest lucru. În conditiile în care guvernarea PDL a închis spitale, dacã acest mare spital al Vãii Jiului ar fi existat, nu s-ar fi putut atinge de el. Un asemenea sistem, cu conditii de exceptie, ar putea atrage medici de marcã din tarã. Este o solutie!

De asemenea profesorii trebuie sã aibã salarii decente si conditii de predare civilizate. Gânditi-vã cã ei pregãtesc viitorul acestei tãri, al copiilor si nepotilor nostri. Si acest viitor depinde de dascãli de pe toate palierele învãtãmântului. Este o categorie specialã si va fi tratatã ca atare.

MOMÂRLANII VOR AVEA MICROFERME DE FAMILIE

IOAN RUS: Da, ei sunt cei care pãstreazã traditiile si identitatea specificã acestor locuri si sub nici o formã nu au fost uitati. Pentru ei existã un set de stimulente pentru a se asocia câte 2-3 familii pentru a forma microferme familiale, apoi lãptãreasa noastrã va fi inclusã într-un sistem de lucrãtori familiali pentru a beneficia pensie si asigurãri de sãnãtate. În Valea Jiului se va crea un centru de colectare a produselor acestora, începând de la legume si fructe, pânã la lapte si lânã.

OAMENII DE AFACERI VOR FI AJUTATI DE RELAXAREA FISCALÃ

IOAN RUS: În ultima vreme oamenii de afaceri au fost sufocati, omorâti de taxe si impozite, de controale peste controale pentru a se stoarce ultimul leu la bugetul de stat. În acest sens va exista o relaxare fiscalã pentru a se putea revigora, pentru cã la noi, aici, alternativa locurilor de muncã este în sectorul privat. În programul de guvernare este prevãzutã reducerea generalã a impozitãrii si lãrgirea bazei de impozitare. CAS-ul datorat de angajator va fi redus cu 5 la sutã, concomitent cu cresterea progresivã a cresterii salariului minim pe economie pânã la 1200 ron. Se reduce TVA de la 24 la 9 la sutã la producãtorii agricoli, iar în decursul celor patru ani de mandat, TVA-ul general va reveni la 19 la sutã. Se vor reduce la jumãtate taxele parafiscale si va creste deductibilitatea cheltuielilor pânã la 50 la sutã. Acestea sunt doar o parte din mãsuri.

MINERITUL VA RÃMÂNE PRINCIPALA ACTIVITATE ÎN VALEA JIULUI !

IOAN RUS: Complexul energetic Hunedoara, cu minele cuprinse în organizarea sa, este o solutie importantã pentru consolidarea mineritului. Celelalte mine, care vor fi subventionate o vreme, pot dovedi, si eu sunt convins cã o vor face, cã sunt viabile si absolut necesare. Cine spune cã energia viitorului este cea datã de vânt, sau resurse regenerabile a gresit. Ele pot fi complementare doar. O spun acum cu argumente cercetãtorii lumii. Energia o va da si în viitor pãmântul, cãrbunele. Eu sunt optimist! Cât priveste minerii, acestia trebuie sã-si recâstige statutul de oameni rari, munca sã le fie plãtitã la justa valoare, drepturile obtinute cu sânge vor fi pãstrate, iar conditiile de muncã trebuie sã le diminueze la maxim riscurile meseriei. Si asa va fi.

PROIECTUL PARÂNG MERGE MAI DEPARTE!

IOAN RUS: Turismul trebuie dezvoltat intens ca palier economic paralel si nu ca alternativã a mineritului. Spun cã turismul nu trebuie sã ia locul mineritului, ci cele douã activitãti trebuie sã existe si sã se dezolte paralel. Repet: turismul nu trebuie dezvoltat cu ideea cã mineritul dispare si trebuie pus altceva în loc.

Proiectul domeniul schiabil în Parâng este unul de anvergurã, care va aduce mari beneficii Vãii Jiului. Dar pentru asta guvernarea USL trebuie sã aibã legitimitatea alegerilor pentru a-si pune în aplicare programul de guvernare. Ar fi fost bine ca fosta guvernare sã fi prevãzut banii pânã la sfârsitul acestui an si nu numai pentru 10 luni. Dar vom recupera timpul pierdut dacã cetãtenii ne dau votul lor.

IOAN RUS, DEPUTATUL DUMNEAVOASTRÃ !!

2 comentarii la „Haideti alãturi de cei 7,4 milioane de români! Numai împreunã putem învinge!

  • 30 noiembrie 2012 la 00:51
    Permalink

    sa ne intelegem… cei 7,4 milioane de romani nu sunt toti membri PSD, NU NE MAI JIGNITI CU ASTFEL DE LOZINCI..

  • 30 noiembrie 2012 la 09:39
    Permalink

    PSD-istul (USL)Ioan Rus a mai fost parlamentar in perioada 2000-2004 si nu a facut nimic pentru Valea Jiului si atunci nu era criza mondiala iar acum PSD-ul cand a venit la guvernare a taiat investitile pentru Valea Jiului (Anveloparea blocurilor,Domeniul Schiabil Parang-Pasul Vulcan-Straja,Bazinul Scolar de Inot din Petrosani,…)desi Valea Jiului a votat tot timpul cu PSD dar PSD-ul (USL)nu a taiat investitile si pentru judetul Gorj (Pista de Atletism a Stadionului Panduri din Tg.Jiu,Pista de Elecoptere din Tg.Jiu,…)acolo unde este parlamentar si candideaza PSD-istul Victor Ponta, deci in concluzie sa voteze cu PSD (USL) doar gorjeni.

Comentariile sunt închise.