[ Hai să donezi sânge, la Vulcan! ]

E ste momentul din an când putem face o faptă bună, iar gestul poate fi acela de a dona sânge. O caravană mobilă ajunge la Vulcan, miercuri, așa că nu ezitați să fiți donatori.

Centrul de transfuzie sanguină din Deva a mobilizat o echipă de specialiști la Vulcan, minercuri. Totul va fi organizat la Centrul Șansa, de pe strada Traian, în data de 8 decembrie, între orele 9,00 și 13,00.
Numărul donatorilor de sânge a scăzut semnificativ în toată ţara, de când a început pandemia. Centrele de transfuzie reuşesc să îi mobilizeze pe oameni doar prin intermediul campaniilor de conştientizare. Chiar şi aşa, se găsesc greu persoane care doneze sânge ori plasmă convalescentă, pentru cei bolnavi de COVID, iar caravanele par acum soluția de moment.
Pe tot cuprinsul județului nostru s-a dat start campaniei de donare de sânge, sub sloganul „O faptă bună în tolba lui Moș Crăciun”.
Dr. Hălmagi Victoria , directorul Centrului de Transfuzii Sanguine Deva spune că ar fi potrivit ca, în Postul Crăciunului, să facem astfel de fapte bune.
Statisticile relevă faptul că, înainte de pandemie, unul din trei români nu primea sânge atunci când avea nevoie. De atunci şi până acum situaţia s-a înrăutățit. Un studiu național arată că doar 4 din 10 români au donat sânge vreodată, iar majoritatea dintre ei au făcut-o pentru o persoană apropiată. În județul nostru donează 1,75% din populație, media națională fiind de 1,8%, în timp ce alte țări europene se situează între 4-10%.
Diana Mitrache