Hai să donezi sânge! Campanie la început de 2023

Este nevoie de sânge, iar donatorii sunt așteptați să
participe la o nouă campanie în județul Hunedoara. Este prima din acest an și se va desfășura la Orăștie.

Potrivit celor de la Centrul de Transfuzie Sanguină din Deva, este momentul „să începem anul cu fapte bune, cu fapte de iubire și compasiune pentru semenii noștri”.
Donatorii pot să ia parte la campania de colectă mobilă din data de: 19. ianuarie .2023, între orele 8, 30-13,00 la Policlinica Spitalului Orăștie etajul II. Cei care vor, pot să se înscrie pentru donare. Orice cetățean sănătos, cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani, cei peste 55 de ani, cu dispensă de la medic, poate dona.
Ca să participe, însă, nu trebuie să nu aibă niciun tratament cronic, operații, ori intervenții chirurgicale, boli pulmonare,
cardiace, să nu fi avut hepatită, să nu fi avut intervenții de mică chirurgie, tatuaje, dar nu pot dona nici femeile care au născut sau alăptează. Trebuie să mănânce bine înainte, să se hidrateze și să facă un gest imens în prima lună a acestui an.
Cei care vor și cred că pot să facă astfel de gesturi, sunt așteptați la centrele de transfuzii și la caravanele mobile ce vin în orașele lor sau în apropiere. Joi sunteți așteptați la Orăștie, la caravana mobilă, dar și în orice alt centru din județ.
Diana Mitrache