„Hai – Hui” cu artisti fotografi la Petrosani

Artisti consacrati, jurnalisti si chiar un critic de artã, oameni ce îi vedem mereu cu aparatul de fotografiat în mânã, expun în aceste zile, pe simezele de la Casa de Culturã a Studentilor din Petrosani. Cei mai multi sunt din Deva, iar expozitia de fotografie poartã numele „Hai – hui”, tocmai pentru cã ipostazele surprinse sunt din periplurile lor pe strãzi, ori din locuri inedite. Marius Olariu, reporter la TVR si fiica sa, criticul de artã Ioan Hãlãlae, Gelu Rus, corespondentul Radio România Actualitãti din Hunedoara, Ilie Pintea, cameramanul TVR Ovidiu Munteanu, Mugurel Emanuel Manea, Adina si Kalman Sztrharszky toti au sosit la Petrosani ca sã ne încânte privirile si sã ne facã sã uitãm de griji, pentru cã fotografiile lor sunt despre frumusetea locurilor.

„O sã vedeti, pe simeze, o invitatie din partea noastrã. Numele expozitiei, „Hai – Hui” e de la firea noastrã. Cã noi suntem toti cu aparatul de fotografiat, pe care îl luãm si plecãm la vânat imagini. Gãsim, nu gãsim, dar noi vânãm. Noi ne-am bucura mult, dacã, din hai hui-urile noastre, cu aparatul de fotografiat, fiecare dintre cei care vin la vernisaj, sã gãseascã un motiv sã nu mai fie trist, mãcar din când în când. Orgoliul ne împinge sã îi îndemnãm sã se uite la realitatea din jur, sperând cã astfel îsi vor gãsi motive la îndemâna fiecãruia sã iasã din universul în care poate stau blocati”, a spus Ioan Hãlãlae, critic de artã, care expune pe simeze.

La rândul lor, toti cei care expun spun cã au fãcut „tone de fotografii”, pânã au prins una bunã si cu ea au venit pe simeze, asa încât totul este inedit.

„Este vorba despre o expozitie a unor fotografi din Deva, care reuneste o serie de lucrãri de o facturã remarcabilã, dar si din Petrosani. Vreau sã accentuez faptul cã, în Petrosani vine lume din afarã si cred cã expozitia va avea un rãsunet în mediul local. Dacã am încheiat prima sesiune de activitãti cu Tabãra nationalã de arte vizuale, unde am avut invitati din Cluj si Timisoara, acum avem oaspeti din Deva si cred cã nu este primul pas, dar al treilea chiar, cãtre o cooperare de viitor”, a subliniat Lavinia Hulea, director Casa de Culturã a Studentilor din Petrosani. Vernisajul a avut loc în prezenta autorilor marti la ora 17,00, iar fotografiile pot fi admirate pe simeze câteva sãptãmâni de acum încolo.

Diana Mitrache

Un comentariu la „„Hai – Hui” cu artisti fotografi la Petrosani

  • 24 iunie 2017 la 13:27
    Permalink

    Tîrzie informatie…

Comentariile sunt închise.