Guvernul creste salariile. Apa Serv poate creste tarifele?

Pentru cã Guvernul României a stabilit ca salariul în constructii sã porneascã de la minim 3.000 de lei, toate lucrãrile licitate sunt acum în pericol.
Cea mai afectatã societate din Valea Jiului este Apa Serv, pentru cã s-a mers pe un pret dat, iar faptul cã fiecare muncitor trebuie sã câstige mai multi bani, pune angajatorul în dilemã. Efectul, însã, ar putea sã fie tocmai scumpirea pretului la apã, lucru cu care actionarii nu pot fi de acord. „Apa Serv a încheiat contractul de finantare cu POIM, prima din tarã. Sunt vreo 7 contracte încheiate înainte sã aparã aceastã lege ce impune suma minimã de 3.000 de lei. La ora aceasta, încã nu existã cineva care sã plãteascã diferenta. Singura solutie ar fi revizuirea politicii tarifare si mãrirea pretului apei, pentru a avea banii necesari sã plãteascã constructorul. În Valea Jiului, sigur nu se va întâmpla asa ceva. Nu putem mãri pretul, numai pentru a  ne încadra în acea HG, iar dacã ei au dat o astfel de hotãrâre, trebuiau sã dea si solutia pentru costurile suplimentare ale constructorilor”, a spus Costel Avram, administrator public al judetului Hunedoara, fost director al Apa Serv, care stie bine cum s-au câstigat licitatiile anul trecut.
Toate licitatiile sunt, însã, în pericol si firmele care ar putea sã participe nu se mai prezintã la licitatii,
„În 2019 vor fi foarte multe licitatii, dar, din pãcate, deja, în primele luni ale anului, sunt licitatii în care nu se prezintã nimeni. Sunt douã probleme: proiectele sunt subevaluate si, în acelasi timp, nu sunt oameni si pretul cel mai mic are ca efect tocmai lipsa  firmelor de la licitatie”, a mai spus Costel Avram.
Muncitorii sunt avantajati, pentru cã trebuie sã primeascã salarii mãrite. Lucrãrile, însã, sunt licitate la preturi ce au fost gândite cu alte salarii. Nimeni nu se  încumetã sã gãseascã solutia pentru a compensa  diferentele si foarte multe firme se retrag din licitatii, lucru care nu s-a mai  întâmplat în ultimul timp, stiut fiind faptul cã toate  cãutau contracte cu statul.
Diana Mitrache

2 comentarii la „Guvernul creste salariile. Apa Serv poate creste tarifele?

 • 19 martie 2019 la 06:23
  Permalink

  Uite eficienta ApaServ. Deci noi platim toate imprumuturile de la ApaServ, cea mai activa firma din vale. Ar fi ultima greseala a ApaServ daca mareste iar pretul apei. Daca se va intampla, va rog nu va mai laudati cu cat de performanti sunteti…
  Gasiti alte solutii daca sunteti atat de eficienti, solutia asta este cea mai facila si mai usor de luat… si cea mai paguboasa pentru…surpriza oamenii Vaii Jiului!

 • 19 martie 2019 la 06:25
  Permalink

  Nu, nu poate, alta solutie nu stiu sa aleaga??????

Comentariile sunt închise.