Gunoiul din Valea Jiului dus la Horezu

Platforma pentru depunerea deseurilor de la Petrosani a ajuns la capacitatea maximã. Astfel, începând de sâmbãtã 25 martie, deseurile menajere din Valea Jiului nu vor mai fi transportate la Petrosani, ci vor fi duse la Horezu.

“Începând cu ziua de sâmbãtã nu se mai depune gunoi menajer pe raza municipiului Petrosani, mai exact la fosta exploatare minierã Dâlja. Acel deponeu temporar a fost administrat de cãre societatea de salubrizare din Vulcan, terenul este al Consiliului Judetean si am luat hotãrârea ca de sâmbãtã sã nu se mai depunã gunoi menajer. Municipiul Petrosani va duce gunoiul menajer la deponeul din Horezu. Nu va mai aduce gunoiul la Petrosani niciun UAT din Valea Jiului. Toate UAT-urile se vor descurca. Gunoiul de pe platforma temporarã de la fosta exploatare Dâlja va trebui desfiintat, operatorul care a administrat acel deponeu îl va transporta si se va ecologiza întreaga zonã”,  a declarat Daniel Visan, director executiv DADPP Petrosani.

Platforma de la Petrosani a fost administratã de societatea de gospodãrire din Vulcan.  “La Petrosani s-a umplut groapa provizorie care a fost fãcutã pentru noi cei din Valea Jiului. de data aceasta vom merge cu gunoiul la Horezu pânã la se va deschide la Bârcea deponeul ecologic. Aici e o problemã pe care nu au înteles-o multi oameni, deoarece în groapa ecologicã nu se pot depune deseurile fãrã a fi selectate. Aici e o problemã si nu multi dintre noi nu vrem sã întelegem cã prima datã  trebuie fãcutã selectarea deseurilor si apoi duse la Deva. Ne va costa mult mai mult depunerea deseurilor neselectate. Costurile nu sunt foarte mari pentru transportul deseurilor la Horezu. Suma creste cu 80 de bani la transport. Ori cã am transporta la Deva sau la Horezu, diferenta la transport este de un leu”,  a spus Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan. Una din problemele colaterale ale deseurilor o reprezintã colectarea selectivã. Cetãtenii Vãii Jiului nu sunt obisnuiti sã sorteze deseurile, iar asta ne costã. “Noi lucrãm de aproximativ 10 ani la colectarea selectivã  a deseurilor si nu putem spune cã am rezolvat toate problemele, ci am reusit sã selectãm doar 60-70% din cantitate. Este un lucru bun, nu este suficient. Noi lucrãm mai mult cu elevii pentru cã ei sunt generatia care vin educati în acest spirit si sperãm ca într-un timp scurt sã se rezolve si aceastã problemã a colectãrii selective a deseurilor”, a mai spus primarul municipiului Vulcan. Platforma temporarã de depozitare a deseurilor de la Petrosani are o capacitate de 42.000 de tone. Aceastã capacitate a fost deja atinsã, drept pentru care depozitarea deseurilor la Dâlja nu mai este posibilã.

Monika BACIU

4 comentarii la „Gunoiul din Valea Jiului dus la Horezu

 • 23 martie 2017 la 21:27
  Permalink

  da e scump transportul , de ai primarul ile da foc la gunoaie , de exemplu la pod preparatia coroiesti, au ars 3 zile gunoaile de nea inecat cu fum , la bl f7 str preparatie

 • 24 martie 2017 la 09:25
  Permalink

  mai nea primaru degeaba aleg gunoiul in tomberoanele negre si galbene daca cei care le ridica le varsa la gramada in masina nu crezi?

 • 24 martie 2017 la 09:30
  Permalink

  apropo nea primaru daca s a umplut deponeul de la dalja faceti altul o locatie buna ar fi in spatele minerului de marmura din parcul central e loc cacalau acolo

 • 25 martie 2017 la 16:58
  Permalink

  Foarte bine.Gunoaile ajung printre gunoaie.E vorba de dreptate sociala.

Comentariile sunt închise.