Gruparea care talharea copiii nu scapã de celula de arest

Trei dintre cei patru indivizi, Denis Florin Roman, Adrian Florin Ionascu si Marius Voina Manolea, care au tâlhãrit mai multi copii ori persoane aflate în stare de ebrietate vor rãmâne dupã gratii au decis magistratii Tribunalului Hunedoara.
Al patrulea suspect, Sofron Robert Andrei, este în continuare cercetat sub mãsura arestului la domiciliu. Politistii spun cã indivizii alcãtuiau o grupare care se ocupa cu furturi si tâlhãrii.
Trei dintre membrii grupãrii au fost ridicati în urma unei actiuni în fortã derulatã în Hunedoara, iar al patrulea a fost capturat în Maramures.
”Potrivit probatoriului, faptele ar fi fost comise în cursul lunilor noiembrie si decembrie 2017, pe raza municipiului Hunedoara, atât pe timp de noapte cât si pe timp de zi. Politistii au stabilit cã cei patru tineri, purtând glugi trase pe cap si având fetele acoperite cu esarfe, au acostat mai multe persoane pe care, prin exercitarea de violente, le-au deposedat de bunuri de valoare, în special telefoane mobile si bani”, arãta Bogdan Nitu, purtãtorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.
Victimele nu erau alese la întâmplare de cãtre suspecti au stabilit politistii care s-au ocupat de caz. Indivizii ”filau” minorii si adultii aflati sub influenta bãuturilor alcoolice. Astfel, în special elevi cu vârste cuprinse între 8 si 15 ani, erau preluati în momentul în care ieseau de la scoalã si atacati din spate.
”Le fortau sã meargã în locuri izolate le deposedau de bunuri si bani. Astfel, au fost sustrase 8 telefoane mobile cu o valoare totalã de aproximativ 8.000 lei (prejudiciu recuperat partial) si 750 de euro (sumã  recuperatã integral)”, a mai declarat reprezentantul IPJ Hunedoara. Anchetatorii fac cercetãri si în alte dosare cu mod de operare asemãnãtor si vor sã stabileascã dacã autorii sunt tot cei patru suspecti.
Maximilian Gânju