Groparii Universitatii din Petrosani

Profesori sau conferentiari  ce se apropie de varsta pensionarii, inexistenti pe plan profesional, dar aflati de 12 ani la conducerea Universitatii in cea mai neagra perioada din istoria acesteia. Se cunosc intre ei si cam stiu unii despre altii si lucrurile bune, dar si cele rele. Vorbesc in mediul academic, dar foarte greu razbate afara, mai ales cand la mijloc sunt fapte ce nu ii onoreaza. Dupa cum anuntam in numarul de luni al Cronicii Vaii Jiului prezenta astazi “ lista rusinii” de la Universitatea Petrosani. si asta spre disperarea celor care au incercat sa ne opreasca prin tot felul de mijloace, inclusiv a lingailor (se cunosc ei).

O scurta prezentare…

… a conferentiarului Mitran Ilie trebuie sa inceapa intotdeauna cu cateva atribute pzozitive: cel mai cordial coleg (este colocvial cu toti colegii pana cand reuseste sa ii arunce din barca), cel mai iubit de studenti (a fost insa respins de ANOSR atunci cand s-a pus problema acordarii titlului de profesor Bologna-vom revenii), dar si unul negativ: sa nu fiti in preajma lui la numeroasele sprituri la care participa.

Prietenia cu colegii dureaza,  in cazul experimentatului conferentiar care de peste 20 de ani se straduieste sa ajunga profesor, intre 1 si 4 ani, perioada dupa care rapacele Mitran ii arunca pe colegii deveniti nefolositori peste bord. A reusit sa scape prin aceste metode de cel putin 10 profesori care au scris istoria universitatii in domeniile minier, mecanic si electric.

In privinta calitatilor profesionale, conferentiarul are o mare putere de munca si dupa 20 de ani in care nu a reusit sa puna nimic pe hartie in ultimii 20 de ani, in ultimii 2 ani sprijinit de o echipa pe care si-a aservit-o prin teroare si promisiuni pe care niciodata nu si le-a respectat, a reusit sa produca zeci de lucrari, fara a stapanii nici calculatorul (nu se stie daca a utilizat vreodata un astfel de echipament) si nici limbile straine.

In anul 2004 pe atunci decan al Facultatii de stiinte, conferentiarul Mitran a fost protagonistul unei emisiuni TV de pe un post national, in care era acuzat in mod direct de faptul ca sub obladuirea sa spaga a inlocuit cunostintele in facultatea ce o pastorea de 4 ani. Acest eveniment a impiedicat si ANOSR Romania sa ii acorde titlul de peofesor Bologna, caci numarul mare de note de 10 pe care studenti in mod miraculos le obtin la disciplinele de matematica pe care prorectorul Mitran le preda, nu pot rezolva orice problema.

O alta problema la care matematicianul Mitran nu i-a gasit rezolvare a fost cea in care dupa un sprit prelungit, masina prodecanului de pe aceea vreme s-a inscris pe sinele de cale ferata, si de unde doar un dosar penal pentru punerea in pericol a sigurantei feroviare l-a mai scos.

Fara a face nimic poti iesi la pensie chiar Rector, dar sa nu incerci asta la volan!

Un alt exemplu de profesor care a stat ani de zile in umbra unor personalitati puternice, este cel al actualului decan al Facultatii de Inginerie Mecanica si Electrica Aron Poanta care desi de 8 ani decan, nu a realizat mari performante.

Sprijinit de prietenul sau de pahar anterior prezentat, decanul Poanta incearca sa ajunga Rector chiar daca nu a reusit sa spuna mare lucru in cei aproape 16 ani de cand ocupa functii de conducere in cadrul universitatii. Peripetiile acestui decan care mai are trei ani pana la pensie, si care daca ar fi ales rector ar putea fi infirmat de MECTS !, sunt mult mai modeste decat ale papusarului Mitran. Este de notorietate faptul ca pe decan nu il prinde amiaza fara o tuiculita la bord, fapt care l-a transformat de curand in pieton pentru trei luni.

Calitatile decanului sunt calmul si perseverenta de vanator iscusit, calitati care ii pot aigura un viitor luminos alaturi de actualul rector care il va dirija din umbra si de prietenul sau Mitran care va lua deciziile in locul sau.

La groapa nu poti sa mergi fara cioclii !

Cu acesta conducere bicefala viitorul Universitatii din Petrosani se masoara in luni, si in nici un caz in ani, pentru ca pensia e tot ce vad acesti „dascali” ce se vor si conducatori. Iar daca inmormantarea se apropie cineva trebuie sa arunce si o mana de pamant peste cosciuc. Asa cum v-am promis in numarul trecut ii vom prezenta pe cioclii trecuti de 60 de ani, care ies la pensie de mana cu Mitran si Poanta si care sunt doriti de cei doi pe lista senatorilor. E nevoie de Cucu Ioan, Mitran Ilie, Preda Mircea, Pop Maria, Poanta Aron, Arad Victor, Buse Florian, Matei Aronel, Voin Victor.

Pe langa cei zece ciocli ce mai au 1, 2 sau 3 ani pana la pensie mai e nevoie si de cativa tineri care sa ridice cosciugul: Fotau Ion, Marcu Marius, Veres Ioel si lista poate continua.

Media de propaganda

Rectorul Emil Pop a mai reusit o performanta notabila pe perioada mandatului sau, pe langa contractele generoase pe care le-a obtinut din partea unor firme private. Astfel, Pop a reusit sa controleze un post de televiziune si unul de radio, respectiv Mondo TV, Mondo FM, prin diferite favoruri pe care le-a facut directorului Ionut Dragotesc. Favoruri in sensul ca Dragotesc nu plateste absolut niciun banut chirie sau alte utilitati institutiei bugetare, pentru spatiul din caminul studentesc unde isi are studiourile. In schimb la televiziunea Mondo, respectiv pe postul de radio al binecunoscutului realizator de emisiuni, dragelor si dragilor, rectorul Emil Pop este omagiat mai ceva ca Ceausescu. si cum grandomania rectorului este arhicunoscuta in mediul academic acestuia nu i-au ajuns laudele doar pe calea undelor si de vreo cateva luni gazduieste in campus si un cotidian, a lui Ramona Rosulescu si se pare ca plata este exact pe acelasi principiu ca si in cazul lui Dragotesc. Adica, voi ma “spalati” in ziar, iar eu va „spal” chiria!

P.S: De pe siteul upet.ro s-a evaporat sectiunea “Pagina rectorului”, spre disperarea “fanilor” lui Pop Emil care sunt astfel vaduviti de placerea de a-l vedea pe rector in straiele de vanatoare, ori culegang merele din livada…

21 de comentarii la „Groparii Universitatii din Petrosani

 • 7 februarie 2012 la 18:08
  Permalink

  Numai mizerii pe care nici nu are nimeni curajul sa le semneze….

 • 7 februarie 2012 la 18:48
  Permalink

  pentru dragul realizator al acestui articol sau mai bine spus pentru PAPAGALUL care l-a publicat iti transmit :
  AI FOST, ESTI SI MEREU VE-I FI UN MARE MARE MARE PAPITOI (MARIONETA- ca poate nu sti ce inseamna)
  FELICITARI PAPAGALULE RESPECTELE TUTUROR

 • 7 februarie 2012 la 18:49
  Permalink

  SA NU INDRAZNESTI SA FACI PROSTIA DE A NU PUBLICA ACEST COMENTARIU !!!!!!!!!!!!!!1

 • 7 februarie 2012 la 18:53
  Permalink

  Nicu Rotaru, mic gunoi de CARITAS, noi studentii din camine suntem alaturi de tine … te vrem pe tine rege peste imparatia campusului si nu pe olteanul Dacian Ciodaru … continua ceea ce faci, ca faci bine si in scurt timp vei ajunge Sef Serviciu Patrimoniu Studentesc, noi te sustinem! Forza ROTARU

 • 7 februarie 2012 la 20:19
  Permalink

  Nu mai vrem PSD-isti in noua conducere a Universitati Petrosani ca se duce de rapa,din an in an tot mai putini studenti mai ales la Facultatea de Mine,in loc sa-i stimuleze pe studentii de la aceasta Facultate de Mine cu burse de merite mari (avand si cea mai mare categorie de la minister)au bagat bani in echipele de fotbal si rugby pe timp de criza (pe studenti nui intereseaza (doar pe uni profesori)aceste sporturi ,ii scoate din camine pe studenti ca spectatori PSD-istul oltean papagal cu fruntea incruntata Dacian Ciodaru. Nu sau implicat sa faca contracte intre studenti si CNH.

 • 8 februarie 2012 la 09:03
  Permalink

  Pacat de politizarea acestui eveniment al alegerilor de la Universitate.Asa e insa cand „dracul isi baga coada”,precum unele cadre didactice,in drumul lor spre preamarire,unii chiar si pe perioada de pensie,incearca prin mijloace dizgratioase sa parvina pe plan politic,atragand dupa sine,inevitabil ,dezaprobarea intregii mase spre clasa politica in ansamblul ei.Pacat de cei care(politicieni in cazul de fata),intimidati probabil de functiile detinute si aroganta ce-i caracterizaeaza,le acorda acestora atat de multa credibilitate si le netezesc chiar drumul spre a incurca itele politice,asa cum au facut de cativa buni ani pe plan profesional si la Universitate.E pacat deci de munca unor oameni de buna credinta,chiar daca ei fac azi si politica,sa fie asociati celor in cauza pentru simplul motiv ca apartin unuia sau altuia dintre partidele politice.Si asa ,pentru cei care incearca sa „mixeze” si sa transfere esecul Rectorului catre partidul PSD,le reamintesc inca o data ca acesta nu e membru al respectivului partid …!

 • 8 februarie 2012 la 09:26
  Permalink

  nu postati decat ce aveti voi chef!!!! halal ziaristi sau mai bine spus oare esti asa ceva sau un alt papitoi???????????
  si partea cu papagal treabuia sa o postezi aseara sti ce esti tu un nimic copiator posteaza asta ca daca nu o sa ai mari probleme=))))

 • 8 februarie 2012 la 09:28
  Permalink

  Cetatene stai foarte rau cu gramatica Limbii Romane. Din pacate si la Universitate si la CNH sefii s-au implicat prea mult in politica. Rezultatul sunt cele doua articole din acest numar de ziar.

 • 8 februarie 2012 la 09:29
  Permalink

  daca chiar te-ai respecta si ai avea putin respect ai publica toate comentariile nu numai ce ai tu chef dar stai linistit ca sunt multi cei care au vrut sa posteze un comentariu si nu l-ai postat !!!! a era sa uit exista dovezi ca doar exista printscreen nu????=))))

 • 8 februarie 2012 la 10:20
  Permalink

  De ce nu postati toate comentariile?
  Este o intrebare la care astept si un raspuns, nu este retorica (in cazul in care intelegeti corect sensul cuvintelor…).

 • 8 februarie 2012 la 10:24
  Permalink

  Dragi „ziaristi” (nu stiu cui sa ma adresez, pentru ca articolul nu este semnat…),
  Decat sa scrieti mizerii despre oameni pe care nici macar nu ii cunoasteti, mai bine puneti mana si rasfoiti o carte de Limba si literatura romana, pentru ca, cei care iubesc limba romana, se iau cu mainile de cap cand vad ce greseli gramaticale si de exprimare faceti!
  – „vom revenii” – se scrie cu un singur „i”, fiind vorba de viitorul verbului „a reveni”
  – „a stapanii” – se scrie cu un singur „i” fiind vorba de infinitivul verbului „a stapani”
  – „a lui Ramona Rosulescu” – se scrie „al Ramonei Rosulescu”
  – sa nu mai spun de unele litere lipsa sau altele in plus
  Este de inteles patosul cu care scrieti, dar nu reprezinta o scuza faptul ca, dupa cum se vede, nici macar gramatica nu va este cunoscuta…
  Cat despre informatiile prezentate…
  Cand citim si despre ce fac Radu S., Andras A., Edelhauser E., Leba M. si Ionica A., Onica I., Dumitrescu I. ?…
  In numarul viitor sa inteleg, nu?
  Asa ca, dragi „ziaristi”, mai intai invatati limba romana si apoi scrieti articole, ca ne faceti de rusine pe noi toti romanii!
  A treia oara este cu noroc, nu?… 🙂

 • 8 februarie 2012 la 10:26
  Permalink

  Pentru cei care intreaba de ce nu postam toate comentariile le raspundem tot cu o intrebare: De ce postati anonimi si nu va faceti public numele?

 • 8 februarie 2012 la 10:32
  Permalink

  Dragi „ziaristi” (nu stim cui sa ne adresam, pentru ca articolul nu este semnat…),
  Decat sa scrieti mizerii despre oameni pe care nici macar nu ii cunoasteti, mai bine puneti mana si rasfoiti o carte de Limba si literatura romana, pentru ca, cei care iubesc limba romana, se iau cu mainile de cap cand vad ce greseli gramaticale si de exprimare faceti!
  – „vom revenii” – se scrie cu un singur „i”, fiind vorba de viitorul verbului „a reveni”
  – „a stapanii” – se scrie cu un singur „i” fiind vorba de infinitivul verbului „a stapani”
  – „a lui Ramona Rosulescu” – se scrie „al Ramonei Rosulescu”
  – sa nu mai spun de unele litere lipsa sau altele in plus
  Este de inteles patosul cu care scrieti, dar nu reprezinta o scuza faptul ca, dupa cum se vede, nici macar gramatica nu va este cunoscuta…
  Cat despre informatiile prezentate…
  Cand citim si despre ce fac Radu S., Andras A., Edelhauser E., Leba M. si Ionica A., Onica I., Dumitrescu I. ?…
  In numarul viitor sa inteleg, nu?
  Asa ca, dragi „ziaristi”, mai intai invatati limba romana si apoi scrieti articole, ca ne faceti de rusine pe noi toti romanii!
  Semnam,
  Universitatea Petrosani (prin analogie, asa cum voi sunteti „cronicavj”, noi suntem „universitateapetrosani”…)

 • 8 februarie 2012 la 10:36
  Permalink

  O observatie foarte interesanta in lista de comentarii a unui articol NESEMNAT !

 • 8 februarie 2012 la 10:38
  Permalink

  pentru cititorul care demonstreaza ca este un bun cunoscator al limbii romane il putem informa doar ca materialul la care domnia sa face referire nu ii apartine unui ziarist, ci unor colegi, probabil, cu domnia sa( daca sunteti printr-o intamplare cadru didactic universitar). Referitor la comentariile dumneavoastra putem sa va spunem doar ca avem probleme cu site-ul generate cel mai probabil tot de colegii dumneavoastra si din acest motiv pierdem cateodata si comentariile. In ce va priveste nu credeti totusi ca daca solicitati un punct de vedere sau faceti un comentariu ar fi normal sa vi-l si asumati? Va considerati, dupa cum incercati sa demonstrati, mai bun decat colegii dumneavoastra care au solicitat spatiu pentru publicarea materialului, nu-i asa?

 • 8 februarie 2012 la 10:41
  Permalink

  Un articol ce se doreste a fi o raza de lumina in aceasta lume intunecata, dar care este in fapt o lopata de rahat aruncata intr-un ventilator de presupusi viitori conducatori, slugariti de un jurnalist de 0.01 lei care nu are curaj nici macar sa gireze ceea ce a scris. Adevarat ca nu exista padure fara uscaturi, dar a improsca pe toti cu rahat e un gest care spune multe despre cei care sunt in spatele acestui articol si pe care toata lumea ii stie. Felicitari domnilor si doamnelor pentru ca ati dovedit inca odata calitatea umana de care duceti lipsa.
  Prefer articolele in care sa se vorbeasca despre ce vor sa faca viitorii conducatori, despre cum vor sa schimbe in mai bine universitatea, despre cum cadrelor didactice le va fi mai bine, despre modalitatea de a atrage noi fonduri, pe scurt un program. Se pare ca singurul program este acela de a-i denigra pe toti fara discernamant. Buni sau rai nu conteaza pentru ei. Singurul principiu care se aplica e urmatorul: “Daca sunt cu noi sunt oameni de caracter, daca sunt impotriva sunt niste gunoie”. Felicitari! Sunt oripilat de lipsa de caracter.

 • 8 februarie 2012 la 11:43
  Permalink

  Daca nu este scris de voi, „cronicavj”, de ce nu este semnat de cei care l-au scris? Nu au curajul raspunderii? Si chiar vreti sa credem ca cei care au scris articolul sunt cadre didactice? Halal invatamant! Si se mai vrea si superior…

 • 8 februarie 2012 la 12:43
  Permalink

  se pierd comentarii???? hhhmmm di ce cauza oare ??? probleme cu site-ul??? sincer acum voi aveti site??? =))))
  comentariile se pierd datorita tie ca nu le postezi

 • 8 februarie 2012 la 12:53
  Permalink

  E clar…retingul jurnalului pentru care noi,nesiliti si nerenumerati facem in voie comentariile dorite,a atins cote maxime in presa din Valea Jiului.Bravo ziaristi ai jurnalului respectiv,succesul d-voastra se masoara si in frecventa „injuraturilor” ce va sunt adresate de noi anonimii liberi comentatori, „destepti ” foc in asemenea situatii.Sa nu ne miram de galceava iscata printe unele cadre didactice din Deal,asa se intampla in perioada schimbului de stafeta,cand „stana e fara cioban”!!!Cum e vorba aceea …ciobanului nu-i trebuie minte,i trebuie …sa-si conduca „mioarele” pe drumul cel bun!!! Halal democratie ce exista actual in Romania…

 • 8 februarie 2012 la 17:31
  Permalink

  Ce se mai bucura putorile care ataca universitatea….doamne ce le mai creste inima cand vad alte putori ca scriu la ziare ce nu au curajul sa spuna in senat, pentru ca sunt prea lasi sa recunoasca ca au participat si ei la tot ce s-a petrecut la universitate… Domnilor, ganditi-va ca mereu cea mai buna aparare e ATACUL….si mereu hotii striga tare…HOTIII! Dar ce bine a fost cand toti copii lor pe care nimeni nu i-ar fi angajat vreodata, pentru ca sunt niste putori ordinare care au trecut examenele aranjate de tatii lor, au intrat in universitate si acum fac pe justitiarii…RUSINE VOUA, halal academicieni! S-a primit gradul de ierarhizare la universitate, raportand REZULTATELE MUNCII VOASTRE!

 • 9 februarie 2012 la 11:32
  Permalink

  Nu e frumos ( dar stiu ca e sanatos ) sa pui un asemenea raspuns cu o noua intrebare pina TU sau VOI , nu va semnati articolul. Numai dupa ce veti avea curajul asumarii celor scrise, veti avea acest drept…… Restul sunt povesti si multa mizerie…

Comentariile sunt închise.