Grădiniță estivală și studii remediale, la Salvați Copiii

C opiii din Petrila au posibilitatea să recupereze, gratuit carențele de la școală. Fac asta în cadrul orelor pe care le petrec la Salvați Copiii, acolo unde primesc, mâncare, consiliere și fac meditații la materiile pe care nu le stăpânesc bine. Iar la toate acestea se adaugă grădinița estivală. Și, fiecare copil mai merge și în excursii.
Din această săptămână, copiii vin la grădiniță, unde învață să socializeze și să fie pregătiți pentru cursurile din toamnă. Îi spun grădiniță estivală și este defapt locul în care părinții îi lasă, pentru că ar avea cu cine altcineva. „De luni, 4 iulie, am pornit grădinița estuivală. Este deja o tradiție, cred că este al 15-lea an. Lucrăm aici cu copiii care nu au fost niciodată la grădiniță, ori cu cei care au fost și au anumite carențe, timp de două luni. Cred că este foarte important. În primul rând costurile sunt foarte mari și părinții acestor copii nu și le-ar permite. Apoi, sunt activitățile pe care le facem, inclusiv excursiile și toate materialele pe care le folosim în vacanța copiilor. În plus, activitățile remediale, prin care noi recuperăm cu copiii lipsurile de la școală, nu sunt de neglijat”, ne-a spus Florin Popescu, director Salvați Copiii Petrila.
Și, cine se pregătește aici temeinic și vara, pleacă în excursii și în tabără. „Tabăra de vară o facem apoi cu toți ceilalți copii. Și aici facem activități remediale, unde recuperăm lipsurile pe care le au copiii și multă, multă joacă”, mai spune Florin Popescu.
Organizația Salvați Copiii a salvat la propriu zeci de generații, care au venit aici, au luat masa, au învățat să socializeze și să fie printre cei mai buni la școală. Sunt dintre cei ai căror părinți nu au bani de meditații, dar care aici devin, cu fiecare săptămână, mai competitivi la școală.
Diana Mitrache