Nu avea permis de conducere, nu purta centurã, microbuzul era ticsit de cãlãtori si, cireasa de pe tort, era înmatriculat în Bulgaria. Acestea sunt motivele pentru care un sofer a fost oprit pe raza judetului Hunedoara de politistii de la rutierã.

Abia când i-au verificat actele, oamenii legii si-au dat seama de gravitatea situatiei. „În data de 16.09.2016, în jurul orei 16:45, politistii rutieri au depistat în trafic,  pe DN 7, pe raza comunei Vetel, un bãrbat în vârstã de 50 de ani,  din comuna Hârseni, judetul Brasov, care conducea un microbuz înmatriculat în Bulgaria. În urma verificãrilor, politistii au stabilit cã bãrbatul aflat la volan (care nu purta centura de sigurantã), figureazã în bazele nationale de date ale Politiei Române având permisul de conducere suspendat, iar în microbuz se aflau mai multe persoane decât numãrul de locuri prevãzut în certificatul de înmatriculare”, spune Bogdan Nitu, purtãtor de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Bãrbatul aflat la volan s-a ales cu dosar penal, însã, nu este singurul care a iesit pe stradã si a pus viata participantilor la trafic în pericol. Tot la finele sãptãmânii trecute, alti doi bãrbati de 31 de ani din Hateg si respectiv de 18 ani din Certeju de Sus, au iesit în stradã pe mopede, fãrã sã aibã si permis pentru asta.

Mai grav este, însã, accidentul din care o femeia de 55 de ani a fost grav rãnitã. Aceasta se afla într-o cãrutã nesemnalizatã pe Drumul National 66, la lãsarea întunericului, când o autoutilitarã a intrat în plin în atelaj. „În data de 17.09.2016, în jurul orei 21:41, un bãrbat în vârstã de 52 de ani, din comuna Vetel, în timp ce conducea o autoutilitarã pe DN 66, pe raza orasului Cãlan, din directia Calan spre Simeria, nu a pãstrat odistantã corespunzãtoare în mers fatã de vehiculul cu tractiune animalã (cãrutã) care circula în fata sa, condus de un bãrbat în vârstã de 66 de ani, din comuna General Berthelot, care nu era echipat corespunzãtor circulatiei pe drumurile publice pe timp de noapte, intrând în impact cu acesta. Ca urmare a accidentului, a rezultat rãnirea usoarã conducãtorului atelajului si rãnirea gravã a unei pasagere din atelaj, în vârstã de 55 de ani, din comuna General Berthelot”, a mai spus Bogdan Nitu.