Gerul a înghețat albiile și a oprit alimentarea cu apă

Peste 90 de familii au rămas fără apă, de când a dat înghețul, în zona Văii Jiului. Sunt oameni care stau, în general, la case, iar instalațiile au înghețat din cauză că temperaturile au scăzut sub minus 20 de grade Celsius.

Cei de la Apa Serv au trimis mai multe echipe în teren și spun că asta se întâmplă zilnic, de la sfârșitul săptămânii trecute, odată ce frigul s-a întețit.
„Luni noaptea a fost cea mai scăzută temperatură din acest an și din acest week-end toate echipele noastre au fost la intervenții. Am avut peste 40 de reclamații și marți dimineață am avut 50 de reclamații la Dispeceratul Central”, a spus Florin Ciucur, șeful Departamentului Exploatare din cadrul Apa Serv Valea Jiului.
Cei mai mulți s-au trezit fără apă în casă, după ce sistemele au înghețat și au format dopuri, iar la stațiile de unde sunt captate apele pentru a ajunge în stațiile de tratare, apa a înghețat formând poduri. „Probleme sunt la branșamentele individiuale, la gospodării mai puțin la blocuri. Și, o altă problemă, ar fi cea din captările de apă, din cauza înghețului. Acolo este o pojghiță foarte groasă și ca să asigurăm necesarul de apă, colegii noștri merg, la 3 sau la 4 ore, să spargă podurile de gheață, ca să ajungă apa în stații”, a mai spus Florin Ciucur, șeful Departamentului Exploataere din cadrul Apa Serv Valea Jiului.
Urmează alte două zile cu temperaturi extremje și echipele de la Apa Serv spun că sunt gata să intervină. Totodată, le recomandă celor ce au apometre să le învelească și să se asigure că țevile nu îngheață.
Diana Mitrache