Gardul viu din Petrosani, “asiprator” de mucuri de tigara

12  kilograme de mucuri de  tigari la fiecare 3 zile. Atata aduna angajatii Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public si privat din parcuri si din gardurile vii de pe centru. E drept, nu  stat nimeni sa cantareasca cantitatea de mucuri de tigara stransa din zonele verzi, dar reprezentantii SPADPP din cadrul Primariei Petrosani au fost dotati cu o masinarie gen aspirator si atat este capacitatea sacului.

Asa ca, celor de al SPADPP nu le-a fost greu sa afle cate mucuri arunca petrosenenii la voia intamplarii, asta desi exista suficiente cosuri de gunoi stradale.

„Ati vazut ca in zona centrala si in fata Primariei, gardul viu nu mai este verde. Asta pentru ca este mai mereu ars. Acolo, in gardul viu din jurul copacilor, arunca multi chistoacele de tigara nestinse”, au declarat reprezentantii municipalitatii din Petrosani. Iar ca acest lucru sa nu se mai intample, edilii au decis sa inlocuiasca gardul viu din zonele centrale cu pietricele din marmura, pe care vine montat un grilaj de fier, ornamental. Dupa modelul tarilor mai dezvoltate decat noi. Afacerea nici macar nu este extrem de costisitoare, iar tona de piatra costa costa

circa 600 de lei, dar efectul vizual este garantat.

Carmen Cosman