Garda de Mediu a amendat o firmă ce dădea foc deșeurilor

O societate comercială din apropierea municipiului Deva a fost amendată de comisarii Gărzii de Mediu Hunedoara, după ce au fost sesizați la 112. În fapt, în cadrul societății, lucrătorii dădeau foc unor deșeuri de fier ca să elimine vopseaua. Activitatea firmei a fost suspendată din acest motiv.
Comisarii au fost sesizați printr-un apel care anunța că, în curtea unei firme este fum care poluează.
Potrivit comisarului Dorel Bretean, în curtea unei societăți comerciale era vizibil focul deschis și au mers la fața locului. Acolo au constatat că angajații nu igienizau zona, ci focul era folosit pentru a înlătura depunerile de vopsea de pe niște suporți metalici. Aceștia urmau să fie folosiți ulterior și revopsiți.
Cunoscându-se faptul că acestă metodă nu poate fi agreată în niciun proces de producție, s-a solicitat prezentarea Autorizației de mediu, document obligatoriu pentru desfășurarea activității conform cod CAEN 2561 – Tratarea și acoperirea metalelor.
Deoarece societatea nu deținea Autorizație de mediu, pe lângă sancțiunea pentru desfășurarea de foc deschis a fost aplicată și o amendă pentru desfășurarea activității fără a deține act de reglementare din punct de vedere al protecției mediului.
Activitățile care necesită autorizare nu mai pot fi desfășurate la acest punct de lucru până la obținerea actului de reglementare din punct de vedere al protecției mediului, în speță a Autorizației de mediu.
Diana Mitrache