Gabarit depășit! Un catarg din carbon tranzitează Hunedoara, pe autostradă!

C NAIR a anunțat în aceste zile un transport agabaritic pe un traseu ce străbate și județul nostru. Potrivit comunicatului de presă, acest transport are o lățime de aproape 3 metri și transportă un catarg din fibră de carbon.

„În perioada 15.06.2022 – 24.06.2022 se va desfășura un transport cu depășiri pe traseul: Brașov – DN73 – Cristian – DN73B – Holbav – DN1 – Făgăras – DN1 – Sibiu – A1 – Ilia – DN7 – A11 – A1 – Nădlac II PTF. Vehiculul transportă un catarg de fibră carbon.
Lățimea maximă a vehiculului este de 2,55 m, viteza de deplasare urmând a fi adaptată condițiilor de trafic. Menționăm că în
conformitate cu OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice viteza maximă de deplasare a vehiculelor cu depășiri este de 70 km/oră”, spun drumarii.
Etapele de desfășurare ale transportului sunt stabilite de poliția rutieră, care asigură însoțirea vehiculului cu depășiri. Transportul nu se va desfășura în perioadele și pe sectoarele de drum pe care sunt semnalate fenomene meteorologice periculoase, prin codurile galben, portocaliu sau roșu.
Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale și autostrăzi pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau accesând pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situatia Drumurilor Naţionale, dar
și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ și de TWITTER, @CNADNR.
Diana Mitrache