Furnizarea agentului termic la Vulcan, depinde de Petrosani

Autoritãtile locale din municipiul Vulcan au avut o întâlnire cu conducerea Complexului Energetic Hunedoara pe tema termoficãrii.
Edilii din Vulcan au vrut sã afle dacã existã posibilitatea ca CEH sã furnizeze agent termic institutiilor publice. În plus, Gheorghe Ile a propus sã fie construitã o nouã magistralã prin care sã fie livrat agentul termic abonatilor dinlocalitate, însã acest lucru este imposibil de realizat de cãtre Complexul Energetic Hunedoara.
“Cei de la CEH au venit sã ne prezinte situatia Petrosaniului, cã nu mai furnizeazã cãldurã, si  atunci, implicit, nu mai primim nici noi cãldurã la Vulcan. Am discutat sã vedem dacã ar putea face o retea nouã pentru Vulcan si au spus cã nu au fonduri necesare pentru asta. Reteaua veche nu o pot pune în functiune doar pentru Vulcan. A rãmas sã mai discute pentru Petrosani si dacã vor furniza agent termic atunci vom primi si noi  cãldurã”, a declarat Gheorghe Ile,  primarul municipiului Vulcan.  De precizat este faptul cã la Vulcan doar institutiile publice si câteva societãti comerciale mai beneficiau de agent termic din partea Complexului Energetic Hunedoara. Abonatilor casnici nu le-a mai fost furnizatã cãldura din cauza datoriilor uriase pe care le-au înregistrat.
Monika BACIU