Fundătura Ponorului atrage mulți turiști datorită
peisajului superb. Indiferent de anotimp, de la culori vii, la zăpada imaculată care se așterne iarna, această zonă merită vizitată.

Parcul natural cuprinde, între limitele sale, șase din cele mai spectaculoase rezervații naturale ale județului Hunedoara.
Mai exact, este vorba despre Complexul carstic Ponorâci-Cioclovina, Peștera Tecuri, Peștera Șura Mare, Cheile Crivadiei, Locul fosilifer Ohaba-Ponor, Peștera Bolii. Totodată, în parcul natural se află siturile arheologice aflate în Patrimoniul UNESCO de la Sarmizegetusa Regia, Costești, Blidaru, Luncani-Piatra Roșie și așezările etnografice autentice din Platforma Luncanilor.
”O adevarată perlă a Munților Șureanu, Fundătura Ponorului satisface, în orice moment al anului, pofta de călătorie. Se spune că două ore-n Fundătura fac cât un concediu. Vă invităm să vă convingeți!”, arată cei de la Enjoy Hunedoara.
Fundătura Ponorului este o arie protejată de interes național, care se află în grupa muntoasă a
Munților Șureanu-Parâng-Lotrului, aparținând lanțului muntos al Carpaților Meridionali, în partea sudică a județului Hunedoara, pe teritoriile administrative ale comunelor Baru, Boșorod, Bănița, Orăștioara de Sus și Pui, la o
altitudine de 900 de metri.
Monika BACIU
FOTO: Enjoy Hunedoara