Fotbal. Pregãtiri / INTER PETRILA ARE UN NOU PRESEDINTE

În urma mutãrilor de ordin administrativ în orasul Petrila, Ciprian Preda care a ocupat în ultimii ani postul de presedinte la Inter din localitate si-a dat demisia. În locul sãu a fost numit Eugen Duma în aceastã calitate, la sectia de fotbal rãmânând tot Cosmin Negoi.

Noul presedinte al petrilenilor, Eugen Duma (47 de ani) este inginer la Mina Lonea si a jucat fotbal la juniorii Parângului Lonea în anii ’80, apoi în echipa mare, cu care a reusit o promovare în Divizia “C” în 1991, în urma unui baraj cu Metalurgistul Cugir. Era perioada în care la Lonea – actual Inter Petrila – jucau printre altii, Doru Stana, Chitac, “Momo”, Stanciu, S. Cretu sau Bela Muntoiu.

“Am acceptat acestã functie din dragoste pentru fotbal, mai ales cã si eu am fost jucãtor la acestã echipã. Telul meu? De fiecare datã tot mai sus! Deci, dacã anul trecut am ocupat locul 2, acum ar trebui sã urmeze locul 1” a spus Eugen Duma. Echipa de fotbal Inter Petrila începe pregãtirea pe 1 august a.c.

Jiul Petrosani, cantonament la Turda

Dacã în iarnã jiulistii au ales ca loc de pregãtire  Bãile Herculane, de data asta s-au deplasat la Turda, într-o locatie la 13 km de oras, Pensiunea “Apuseni”, cheltuielile fiind asigurate de Primãria Petrosani.

Un lot de 33 jucãtori, juniori nãscuti între anii 1998-2001, formeazã “armada” jiulistã, aflatã sub conducerea antrenorilor Cosmin Kanduth si Sorin Ghitan.

“Trebuie subliniat de la începtut cã am avut conditii excelente de masã si cazare. Bãietii au rãspuns excelent la cele trei antrenamente zilnice, mentinând acelasi ritm de pregãtire din iarnã. Din pãcate , patru dintre jucãtorii buni, David Stoica, Daniel Pavel si cei doi spanioli, Higueira si Jurado, au pãrãsit echipa, în cãutarea unei vieti mai bune. Chiar si asa, noi ne axãm în continuare pe juniorii nostrii, cu care ne dorim din nou sã luãm titlul de campioni judeteni la Liga a IV-a. Referitor  la echipa de seniori, nu avem nicio pretentie, neavând argumentele de ordin financiar de a motiva jucãtorii” a precizat antrenorul Cosmin Kanduth.

Prin curtea vecinilor…

F.C. Hunedoara a început pregãtirile pe 19 iulie a.c. cu acelasi antrenor Mircea Alic jr. din sezonul trecut. Printre cei 21 de jucãtori din lot, o singurã noutate Coblis de la Cetate Deva. Fostul jiulist Remus Sandu va abandona fotbalul din motive medicale, dar rãmân Graur, Rãzvan Drãgoescu (fosti la Jiul)  R. Cristian, Bozian (fosti la Minerul Lupeni), Fratii Daniel si Cristi Creciunesc (fosti la Mãgura Pui). Hunedorenii vor sustine douã jocuri amicale în prima jumãtate a lunii august, cu Performanta Ighiu.

Cetate Deva începe cu un nou staff administrativ si tehnic. Astfel, Cristian Bobar va fi noul presedinte, iar ex jucãtorul – antrenor de la Soimul Bãita,  Adrian Pepenar, noul antrenor principal, în locul lui Marius Sârbu. Doi dintre jucãtorii importanti ai echipei din campionatul trecut, Ungureanu si Pribac, au renuntat la fotbal preferând sã muncescã în strãinatate.  Echipa se pregãteste la Deva cu douã antrenamente pe zi.

Genu TUTU