Fotbal, Liga a IV- Hunedoara / COLAPS ÎN “DEALUL INSTITUTULUI”

Univ. Petrosani a devenit ciuca bãtãilor. Echipa din “Dealul Institutului” a fost demolatã de CS Hunedoara cu 5-1 (autori Cismasiu (2), Al. Marcu, Fl. Lãcãtus, Coblis resp. Tãmãsiloni), jucând în formula: Bg. Stoica – Albulescu, Coltisor, Marton, I. Gavriluti, Ceru, Arcusi, Ov. Popesc, Vl. Negrea (min. 28) Tocãnel, Tãmãsiloni, Gyurka.

Jiul Petrosani a învins cu 2-1 Aurul Brad, dupã ce oaspetii au deschis scorul în min. 28 prin Leaha, D. Savu (min. 65) si R. Sandu (min. 73) întorcând rezultatul. Oaspetii au rãmas în zece jucãtori dupã eliminarea lui Deak în min 34. Jiul a folosit echipa: Mihalache – Al. Nicu, Matras, D. Savu, Mândrut – R. Sandu, A. Serban, M. Avram, Visa(min. 90+2 Stamate) – A. Popescu, Pãsãricã.

Inter  Petrila a reusit un 1-1 la Victoria Cãlan, gazdele deschizând scorul prin Bg. Muntean în min. 45, petrilenii obtinând egalarea prin Kalai în min. 74. Inter Petrila a folosit echipa Harving – I. Androne (min. 71 Kalai), Agapi, Ad. Câmpean, Tãian (min. 67 Coste) – Perse, Bg. Matei, Horvath (min. 55 Zavracu), Duma – Ad. Dolha (min. 86 Keszeg), Torkos.

Soimul Bãita învinge cu 4-0 (1-0) pe cei de la Minerul Uricani, într-un joc dominat clar de gazde.

Retezatul Hateg a învins la scor de neprezentare 3-0 la Metalul Criscior, autori fiind Caia (2) si Simoneac.

 

Cu emotii la început

Lupenenii trãiesc un moment de uluialã în min. 5, când Tescu deschide scorul pentru oaspeti! Norocul gazdelor este cã vine repede golul egalizator, dar în prima reprizã nu se poate mai mult, desi gazdele puteau sã mai înscrie de trei ori – min. 14, Firan executã o loviturã liberã de la 25 m, razant pe lângã poarta lui Cibotaru un portar care va interveni douã minute mai târziu la “bomba” lui I. Rosian de la 30 m si în min. 35, o altã “bombã” de la 40 m, autor Ungurianu. Dupã pauzã, oaspetii cedeazã fizic, lupenenii încep sã joace partitura obisnuitã acasã, cu un Bãcãran în zi bunã, cel care va înscrie de douã ori , având în min. 63 si o ocazie, când trage de la 7-8 m, dar portarul Cibotaru scoate cu piciorul! Acelasi Bãcãran (min. 78) trimite un sut bun de la 30 m, retine acelasi Cibotaru, Lupeniul înscrie si în prelungiri, încheind mult mai linistit un joc pe care îl începuse prost…

“NU SUNT MULTUMIT”, declarã Dan Voicu, antrenorul de la Hercules Lupeni
Reporter: Dan Voicu, emotii mari în ultimele douã etape de campionat…
Dan Voicu:
Asa este, ceva s-a dereglat. În primul rând e greu de alcãtuit un 11 puternic, în conditiile în care sunt multi accidentati, suspendati, altii pleacã în strãinãtate. E greu, ce mai!
Rep.: Vine meciul cu Inter Petrila, actualul lider…
D.V.:
Da, un lider pe fondul reculului nostru, dar un lider meritat. Au jucat în zece oameni vreo 25 de minute la Cãlan, au revenit de la 0-1, bravo lor. Stiu cã la Lonea va fi un meci greu, Rere Moldovan este iesit din formã, în general nu sunt multumit dupã ultimele douã etape. Eu sper într-o mobilizare exemplarã în ultima etapã la Lonea, unde doar o victorie ne poate face lideri de toamnã.
Rep.: Dacã nu?
D.V.:
Dacã nu, asta e! N-o sã facem un capãt de tarã dacã nu vom fi lideri. Urmeazã returul si vom vedea atunci ce va mai fi.

Genu TUTU