Fotbal, Liga a IV-a Hunedoara. Ultimele pregãtiri înaintea startului

Hercules Lupeni. CâStig la capitolul achizitii
Ocupanta pozitiei secunde dupã turul de campionat a reusit sã legitimeze pentru retur patru jucãtori: I. Rosian (C.S. Vulcan), Firan (Cetate Deva), C. Ursachi (Inter Petrila) si D. Ursachi (F.C. Hunedoara). A plecat, în Anglia, portarul Adi Farcas.
„Stãm bine la capitolul achizitii, dar din pãcate, nu putem conta pe cuplul de fundasi centrali M. Dumitrescu – Curtean”, a spus Dan Voicu, antrenorul lupenenilor.
„Avem forta de a atinge prima pozitie” a mai spus Dan Voicu.
Inter Petrila. „Killeri” în amicable
Echipa de pe Jiul de Est a avut un excelent sezon în amicalele de primãvarã, ultimele trei rezultate fiind edificatoare: 4-2 la Bumbesti, 7-3 cu C.S. Vulcan. Echipa petrileanã l-a cedat pe C. Ursachi (portarul) la Hercules Lupeni, achizitionându-l pe Bg. Matei (ex. Jiul), venit de la Luceafãrul Oradea. Din retur va continua cu cuplul de antrenori Avram Moldovan – Adi Câmpean.
C.S. Vulcan. Pe mâna tinerilor
Ocupanta locului 9 în Liga a IV-a hunedoreanã va continua în retur cu un nou cuplu de antrenori, Toni Sedecaru – Doru Mârsava, fãrã I. Rosian, transferat la Hercules Lupeni si Adr. Rosian care, se pare, intentioneazã sã renunte la fotbal. Echipa din Vulcan se aflã în intentia unei noi faze de organizare, cu un alt sistem de finantare. „Vom avea un nou sistem, renuntându-se la Legea 350, clubul urmând a fi finantat direct de cãtre Primãrie si Consiliu Local. Lucrurile se vor contura în aprilie – mai, pânã atunci ne bazãm pe jucãtorii tineri” a spus Pompiliu Barbu, vicepresedintele C.S. Vulcan.
Universitatea Petrosani. Lot echilibrat
Echipa din „Dealul Institutului” nu a avut un tur de senzatie, doar locul 10 în campionat, dar a încercat cu mijloace minime sã se mentinã în ritmul competitiei. Pentru retur, echipa universitarã l-a achizitionat pe Coltisor, care revine din Anglia la echipa unde a evoluat în sezoanele trecute. La ora startului returului, Universitatea Petrosani are un lot format din 18 jucãtori. „Eu am convingerea cã vom urca în clasament dupã acest retur. Titlul îl va lua Hercules Lupeni” a declarat antrenorul Gabi Nitu. Jiul Petrosani. În primul rând, juniorii
„Nu emitem niciun fel de pretentii la nivelul seniorilor. Avem un lot comun, seniori-juniori de 34 jucãtori, din care preferential, pe cei mai buni aruncându-i în luptã la juniori, unde avem reale sanse la locul 2, fiind doar la douã puncte distantã de liderul Cetate II Deva, si ea o echipã ce pune accent pe juniori” a spus Sorin Ghitan, antrenorul secund de la Jiul Petrosani.
Minerul Uricani. „Englezii” de la Uricani
Minerul Uricani nu a rupt gura târgului în tur, doar locul 12, dar sperã într-o revenire în partea a doua a campionatului. Trei dintre jucãtori, Proteasa, Bãlãnean si Adrian Ilie au lãsat fotbalul pentru a merge la muncã în Anglia, dar Uricaniul s-a întãrit cu Raul Cismasiu (37 ani), fost la Jiul si C.S. Vulcan.
Echipa va fi antrenatã din retur de cuplul Traian Câmpean – Cornel Irina, cei doi „veterani” fiind si jucãtori activi. Lotul este format din 18 jucãtori.