Fotbal, Liga a IV-a Hunedoara / Momentul adevãrului

Mâine, punct final în Liga a IV-a Hunedoara, cu Hercules Lupeni campioanã în proportie de 99%, lãsând si un procent Petrilei, în cazul unui esec sau semiesec al gazdelor la Lupeni, cu Victoria Cãlan.

„Eu nu cred cã vom prinde acea zi nefastã, care se poate întâmpla o datã la o sutã de ani! Echipa este aptã în totalitate, am siguranta cã bãietii se vor mobiliza exemplar. Avem vreo douã experiente nereusite cu Victoria Cãlan în ultimele douã sezoane, stim cã acum echipa lui Titi Alexoi e în pierdere de turatie, dar nu ne culcãm pe-o ureche. Sper sã avem un record de spectatori, sã ne bucurãm cu totii de primirea cupei de campioni ai Ligii a IV-a, un trofeu pe care îl meritãm la cinci ani de la înfiintarea echipei Hercules” a declarat antrenorul Dan Voicu.

Un moment asteptat este si de cãtre atacantul Remus „Rere” Moldovan (37 ani) care se aflã în fata celui de-al 70-lea gol marcat pentru Hercules Lupeni: „Ar fi un moment important pentru mine sã reusesc acest gol, dacã voi juca, el ar coincide cu un titlu de campion” a spus R. Moldovan.

Estul sperã…

În cealaltã parte a Vãii Jiului, Inter Petrila care a încheiat campionatul – 3-0 la „masa verde” cu Cetate II Deva – are acel 1% de sperantã: „Nu mai depinde de noi. Greu de crezut cã Hercules se poticneste acasã de Victoria Cãlan, dar dacã o fi asa, atunci noi suntem campioni. Oricum, important este cã douã echipe din Valea Jiului, care n-au pierdut în acest retur în fata Bãitei, vor termina pe primele douã locuri. Dacã Lupeniul va învinge Cãlanul, eu le doresc succes la baraj” a declarat Avram Moldovan, antrenorul de la Inter Petrila.

„Barajele” lui Voicu

Antrenorul echipei Hercules Lupeni, Dan Voicu (59 de ani) a fost în sezonul 2001-2002 foarte aproape de a juca un baraj de promovare în Divizia „C” cu C.S. Vulcan, dar el a fost schimbat cu câteva etape înainte, cel adus la cârma echipei fiind Ioan Dosan. Vulcanul a învins atunci în jocul de baraj de la Arad, 5-4 la lovituri de la 11 m.

În sezonul 2012-2013, Dan Voicu antrena la Universitatea Petrosani, cu care va juca la baraj (19 iunie 2013) la Resita, împotriva celor de la Stiinta Turceni. Gorjenii au învins atunci cu 2-0, promovând în Liga a III-a.

Genu TUTU