Fotbal, liga a IV-a Hunedoara / Jiul, campioana turului

Revelatia turului Jiul încheie pe primul loc, dupã 6 ani în liga a IV-a. Fãrã R. Drãgoescu si Tutã accidentati, fãrã Plãcintã care a pãrãsit echipa, Jiul a obtinut 3 puncte mari împotriva unei candidate la locul 1. O bancã extrem de  nervoasã a oaspetilor, care a protestat la orice decizie a arbitrilor, înjurând ca la usa cortului arbitrii (impulsionati de organizatorul de  competitii) a fost pus la punct de antrenorul Marius Tãnasã, un exemplu de bun simt si sportivitate. Firan (min. 31),  M. Filip (min. 40, 60) au avut cele mai mari ocazii  ale meciului.
Jiul Petrosani (antr. Damian Militaru): Haring – Arcusi, Torkos, Bg. Matei, Muraru – Stoicoiu (min. 88 G. Szekely), Simoneac, R. Sandu, Firan – Pãduraru (min. 90+4 G. Turcu), M. Filip (min. 84 I. Radu).
Soimul Bãita (antr. Marius Tãnasã): Hurzum – Sara, Hort, Cl. Lazãr, Ov. Stan – N. Muresan (min. 55 Petresc), Benea (min. 73 Baban), Ciobanu, Stamatin (min. 85 Bustan) – Pisoiu, Stef (min. 55 Al. Constantin).
Arbitru: Daniel Roman – Deva
Spectatori: 300
Golul: 1-0 Simoneac (min. 4) de la 1 m, din pasa lui Pãduraru, la ezitarea portarului Huzum.

Inter Petrila – Gloria Geoagiu 1-3 (1-1)
Pe tobogan în jos…
Inter Petrila a început turul cu o înfrângere acasã (0-1 cu Jiul) si l-a încheiat la fel (1-3 cu Gloria Geoagiu).  ”Am pierdut pe douã greseli de portar, un rezultat de egalitate era mai firesc. Avem multi jucãtori tineri, e greu…Sper sã ne revenim în tur”, a precizat Cosmin Negoi, presedintele sectiei de fotbal de la Inter Petrila. Petrilenii au jucat în 10 oameni din min. 84 când pentru al doilea cartonas galben, Adrian Ciort a fost eliminat.
Inter Petrila (antr. Adi Câmpean): Oniciu – Tãian, A. Câmpean, Agapi, Sârb – Bocu, Ciort (eliminat min. 84), Horvath, S. Ungureanu – Diaconu – Zavracu.
Gloria Geoagiu: M. Corobea – Barb, Chelariu, Cioban, Costea – I. Cristea, L. Popa, Râsnitã, Samuilã – C. Visan, Vajdea.
Arbitru: Andrei Fodor – Deva.
Golurile: 0-1 Barb min. 7; 1-1 Harvath min. 36; 1-2 Costea min. 70; 1-3 Râsnitã min. 88
Final de tur
S-a încheiat turul ligii a IV-a hunedorene cu echipa Jiul Petrosani care a marcat 100 de ani de existentã încheind pe locul 1. Returul începe sãptãmâna aceasta cu meciurile etapei a 12-a, la finalul celor 22 de etape organizându-se un turneu play-off cu primele sase clasate, echipa de pe primul loc urmând a merge la barajul de promovare pentru liga a III-a. Surprinzãtoare cãderea echipei Inter Petrila, locul 7, echipa de Jiul de Est fiind an de an abonatã la primele 3 locuri. Deocamdatã, la final de tur, 2 echipe din Valea Jiului ocupã pozitii de play-off Jiul (locul 1) si CSM Vulcan (locul 5). Jiul Petrosani a încheiat turul pe primul loc si la juniori U19 având si cel mai bun golaveraj, cei mai buni marcatori fiind Cl. Miron si Adr. Marcu, ambii cu câte 12 goluri marcate.
Genu TUTU

Un comentariu la „Fotbal, liga a IV-a Hunedoara / Jiul, campioana turului

  • 28 octombrie 2019 la 19:20
    Permalink

    Hai Jiul Petrosani ! Vrem promovarea !

Comentariile sunt închise.