Fotbal, liga a III-a, seria a 7-a | Jiul Petroșani – Progresul Ezeriș 0-2 (0-1) | Ce rușine!

De la meci la meci, Jiul se duce tot mai rău în ”cap”. Echipa a făcut cel mai prost meci din actuala stagiune, asta în contextul în care jocul cu cei de la Ezeriș, era vizat ca fiind prima victorie în acest campionat.
Pur și simplu Jiul a evoluat ca o echipă inertă, avertizată încă din min. 10 de șutul lui Derbac, scos excelent de portarul Adi Farcaș. A venit golul de 0-1 care a tăiat și drumul de elan ce-l mai amea echipa, după care a început marea brambureală. Nu s-a mai legat nimic, schimbările nu au adus vreun progres, a venit 0-2 în min. 60, putea fi 0-3 în min. 70, dar Adi Farcaș a mai avut o intervenție senzațională.
Una peste alta, nimeni nu a înțeles nimic din prestația dezolantă a unei echipe Jiul care ar fi trebuit să câștige măcar un meci după cinci etape!
Exceptând intervenția portarului Adi Farcaș, în rest, haos total. A fost o prestație rușinoasă pe care nu ne-am mai dori-o în acest campionat. Să sperăm că a fost dușul rece care să-i fi trezit pe acești băieți.
Jiul Petroșani – Progresul Ezeriș 0-2 (0-1)
Jiul Petroșani (antr. Avram Moldovan): Adr. Farcaș – Stoicoiu, Caralicea, Oct. Ionică, Keszeg (min. 75 Mazilu) – R. Sandu, Simoneac (min. 65 Bg. Petrescu), A. Marin, Bădărău – Cocină, Teleru (min. 46 Cuibari).
Progresul Ezeriș (antr. Dorian Arbănaș): Birăescu – Mărgan (min. 67 Ciurea), Gh. Popescu, M. Musteța, Dalea – Giurică (min. 68 Rusnac), M. Călin (min. 88 rjocan), Derbac, I. Rotariu (min. 88 S. Dumitru) – M. Musteța (min. 88 D. Dragomir), Hrudei.
Arbitru: Costinel Iacob – Craiova
Spectatori: 300
Golurile
0-1 M. Călin (min. 25) din lovitură liberă de la 20m, în stânga lui Ad. Farcaș
0-2 Giurică (min. 60) din careul mic.
Galeria, supărată
Ca de obicei, nucleul publicului spectator, format din vreo 300 de oameni, a fost la datorie încurajând permanent echipa. Dar, la final, aceasta i-a apostrofat pe jucători, pe bună dreptate, cu apelativul ”Rușine, rușine să vă fie”. Poate o ajuta la ceva…
”Potop” cu Mediop
Senegalezul reșițean Mediop Ndiaye a marcat toate cele trei goluri în poarta gorjenilor de la  Viitorul II. Meci dramatic la Șimian, cu 1-0, 1-1, 1-2, 2-3, 3-2 în min. 88, 3-3 în min. 90+4. Aurul Brad rămâne, alături de Jiul, singura echipă fără victoria din seria a 7-a, pierzând categoric pe teren propriu, 1-3, cu Gilortul Tg. Cărbunești. CSM Reșița și Pandurii Tg. Jiu, retrogradate din liga a II-a, au luat opțiuni serioase pentru revenirea în eșalonul secund.
Etapa a 5-a, 25 sept. 2021

Pandurii Tg. Jiu – CSM Deva 1-0

(Suently)

Aurul Brad – Gliortul Tg. Cărbunești 1-3

(Tecsi/ Almăjanu, Dănăricu, R. Filip)

Viitorul Șimian – Voința Lupac 3-3

(Velic, Trip, Ghighilicea/ Jinga, Săndescu, Cirea)

Jiul Petroșani – Progresul Ezeriș 0-2

(M. Călin, Giurică)

CSM Reșița – Viitorul Tg. Jiu 3-0

(Mediop 3)

Etapa a 6-a, 20 oct. 2021

GiLortul Tg. Cărbunești – Viitorul Șimian

CSM Deva – Viitorul Tg. Jiu

Progresul Ezeriș – CSM Reșița

Voința Lupac – Jiul Petroșani

Pandurii Tg. Jiu – Aurul Brad
GENU TUȚU