Sport

FOTBAL. LIGA A III – A, SERIA A 7 – A | JIUL PETROȘANI – A.C.S.O FILIAȘI 1 – 3 (0 – 2) | A.C.S.O NE-A ARS-O!

JIUL PETROȘANI – A.C.S.O FILIAȘI 1 – 3
Jiul Petroșani (antr. George Zima): L.Mureșan, Bg. Matei, Jurcuț, Torkos, Dănăilă, Dioum, Batchabi, Istratie (min. 83 Lovas), Ferhaoui, Cocină (min. 81 Keszeg), Aerts (min. 80 Mareș).
A.C.S.O Filiași (antr. Victor Naicu): Dg. Constantinescu, Chirițoiu, Udrea, Scuturoiu, Armășelu ( min. 83 Miuțescu) , Calu, Paliu, G. Matei,, I. Călin (min. 63 Vulpe ), Manolache (min. 67 Eshun ), Fotescu (min. 67 Baidoo ).
Arbitru: Claudiu Ștef – Tg. Mureș;
Spectatori : 800.

De multe ori, un meci trebuie privit din două unghiuri, cel al suporterului echipei de suflet, cu un oarecare subiectivism, dar și al gazetarului, unde elementul obiectivității trebuie să predomine.

Este evident, de la meciul foarte bun jucat de Jiul în Cupa României cu Oțelul Galați , pe 28 septembrie, lucurile n-au mai funcționat la fel. Suporterii sunt supărați, mirați, îngândurați, dar nu-și abandonează echipa. Lucru ce ar trebui să de-a de gândit echipei alb-negrilor care de la o vreme zburdă pe teren, dar punctele merg la alții.
Așa s-a întâmplat și în meciul cu A.C.S.O Filiași (oare cum o fi încurajând-o, suporterii!?) cu care Jiul făcuse un joc bun în tur, în Gorj.
Echipa lui George Zima începe bine, dar se trezește condusă în minutul 9! Apoi un portar veteran de 34 de ani, Dragoș Constantinescu, face minuni în poarta Filiașului, având în minutul 25 două intervenții salvatoare, dar va fi…. 0 – 2 în minutul 36….
Repriza secundă găsește o echipă Jiul mult mai motivată, din nou același Dragoș Constantinescu (minutul 52) apără incredibil șutul lui Ferhaoui, reaprinde speranțele la golul lui Batchabi. Dar vai, în plin avânt jiulist, soldat cu numeroase cornere și lovituri libere, nimeni nu reușește să înscrie, ba mai mult, totul se năruie în minutul 87, când gorjenii înscriu golul care le conturează o victorie clară cu 3 – 1.
,,O ÎNFRÂNGERE
TOTAL NEMERITATĂ”
declară George Zima,
antrenorul echipei Jiul.
,,Este foarte greu de crezut că după acest joc nu am reușit să obținem nimic. O înfrângere total nemeritată, în idea în care am ratat foarte mult și am dominat liderul în cea mai mare parte a jocului. Realitatea este dată de scor și pe termen scurt nu
suntem unde ne-am dorit. Eu cred în munca băieților de până acum și așa cum datorită lor au venit 5000 de suporteri la stadion, tot datorită lor în final vom reuși mult mai mult” a declarat George Zima, antrenorul echipei Jiul Petroșani.

ÎI FĂCURĂM LIDERI!
Fără vreo rezonanță istorică ori vreo performanță de răsunet (poate acea
victorie în Cupa României cu U.T.A anul trecut), echipa gorjeană A.C.S.O Filiași se instalează pe primul loc al Seriei a 7 –a a Ligii a III – a. Cu largul concurs al Jiului! În ce sens? Că echipa alb-negrilor și-a creat o sumedenie de ocazii, din care nu au fructificat decât una. De altfel,
înaintea meciului antrenorul gorjenilor,
Victor Naicu, avea numai cuvinte de laudă la adresa Jiului, spunând că este una dintre cele mai bune echipe ale seriei. Din păcate, lucru demonstrat doar prin buna evoluție în cea mai mare parte a timpului, dar fără rezultat pe tabela(?!)de
marcaj.
Noi credem, așa cum spunea și antrenorul George Zima după meci, că lucrurile se vor redresa, și din punct de vedere al
rezultatelor. Meciul din acest week-end de la Viitorul II Tg. Jiu poate fi unul al renașterii. Echipa are potențial pentru a reveni în lupta pentru play-off, cele patru puncte până la locul 4 neconstituind un handicap prea mare. Hai, tragem linie și o luăm de la capăt.

GENU TUTU

Foto Geza SZEDLACSEK