Fotbal, Liga a III-a. Analiză/tur 2020-2021 / Jiul Petroșani – IMPACT REUȘIT

Revenind după șapte ani în sistemul divizionar național, Jiul Petroșani nu a emis mari pretenții de clasament. Practic, echipa a avut două mari eșecuri în deplasare, 1-7 la Gaz Metan II Mediaș și 0-3 la Flacăra Horezu care le-a cam „șifonat golaverajul…”
Deasemenea, din motive de sănătate, nu s-a putut servi la maxim de   serviciile unor jucători cu potențial, precum Răzvan Drăgoescu, Băluță sau Mareș.
Au existat jucători care s-au impus. Bogdan Matei, poreclit „Sergio Ramos”, fundașul -golgeter al Jiului, a fost de departe, un adevărat lider de echipă.
Determinarea lui Torkos în apărare a fost un alt plus al echipei.
Remus Sandu și Robert  „Uke” Stoicoiu au format un tandem omogen la mijloc, dar și cu sarcini defensive, Mazilu și  Bădărău, tehnici și incisivi, au ajutat compartimentul ofensiv.
Foarte bună a fost colaborarea între cei din staful tehnic, Toni Sedecaru (director tehnic), Damian Militaru (antrenor), Cosmin Kanduth (prep.fizic) și Octavian Fage (masor). Toți devotați Jiului în ultimii 30 de ani…
„În general, echipa a răspuns cerințelor. Suntem totuși, aproape… amatori, unii lucrează, și-au dat silința. La început, nimeni nu ne dădea nici o șansă. Am acumulat  zece puncte, corect era să   avem încă vreo patru.Dar e bine și așa, ne vom întări pentru retur cu 2-3 jucători, vom rămâne în Liga a III-a”. – Damian Militaru – antrenor principal Jiul Petroșani.
Cu siguranță, ar fi excelent ca din retur să revină spectatorii pe stadioane, pentru a reda fotbalului atmosfera firească acestui sport.
Jiul Petroșani 2020/2021

La Petroșani:   5   2   2   1     9-6         8p.

În deplasare:    5   0   2   3    4-15       2p.

Total:              10  2   4   4   13-21    10p.

Echipa standard (antr.Damian Militaru):

Haring-Arcuși, Bg.Matei, Torkos, Keseg – Bădărău, R.Sandu, Stoicoiu, Cuibari-Mazilu, Mărmăneanu.

Au mai jucat: A.Farkaș, Ghiur, G.Turcu, Pârvulescu, Cl.Miron, Mareș, Bălăuță, R.Drăgoescu, Bocu, Perșe, G.Szekely.

Golgeteri: 6g. – Bg.Matei;

2g. – Cuibari, Mazilu;

1g. – G.Turcu, Bădărău, Mărmăneanu
L-AU DUS LA CAPĂT!
Până la urmă turul Ligii a III-a s-a încheiat cu bine, nefiind nici un abandon. Șase dintre liderii celor zece serii au încheiat fără înfrângere (vezi tabelul), printre care și liderul Seriei a 7-a, (unde joacă Jiul Petroșani), Viitorul Șelimbăr. Returul este programat să înceapă pe 12-13 martie 2021.
GENU TUTU
Foto Facebook Viitorul Selimbar