Fotbal. Jiul Petroşani / Hoţia lui Dudu Georgescu, marcată şi în presă

Campionatul 1976-1977 a fost cel mai bun pentru Jiul Petroşani, locul 5 în divizia ”A”,  după sezonul 1948-1949, când se clasase pe locul 3!

Era campionatul în care Dudu Georgescu (Dinamo Bucureşti) marca pe bandă rulantă, pentru a intra pentru a doua oară în posesia ”Ghetei de Aur”, pentru cel mai prolific marcator dintr-un campionat intern european. În penultima etapă (26 iunie 1977), Jiul evolua la Petroşani, pe vechiul stadion, în prezenţa a 15000 de spectatori, cu Dinamo Bucureşti. Gazdele cu Cavai, Stoichiţă, Ciupitu, Gigi Mulţescu, Bucurescu sau Dumitrache, dinamoviştii cu Cheran, Ion Marin, Cornel Dinu, Al. Moldovan, Al. Sătmăreanu dar şi Dudu Georgescu, cel care  alerga (sic!) disperat după ”Gheata de Aur”.

În ultimele 10-15 etape, toate echipele se dădeau la o parte ca Dudu să înscrie în orice condiţii. Dinamo era lider cu două puncte în faţa Stelei. Jiuliştii deschid scorul prin Cornel Sălăgean în min. 21, dar după 5 minute va fi 1-1, gol Al. Moldovan. Va fi 2-1 la pauză pentru Jiul prin golul aceluiaşi Sălăgean din min. 37. Jiul nu cedase în nici un fel presiunilor Miliţiei şi Securităţii, de a-l lăsa pe Dudu Georgescu să marcheze, aşa că, la pauză au intrat în cabina gazdelor o serie de tovarăşi, urmând a-i determina pe ”mineri” să se alinieze circului naţional de până la acel moment. Şi imediat la reluare, arbitrul Sătmărean Otto Anderco, un om de o calitate îndoielnică  într-ale arbitrajului,  intervine prompt în min. 47: ”la o centrare înaltă pe care nimeni nu o mai ajungea, Toma şi Dudu Gerogescu alergau spre poartă, s-au lovit umăr la umăr, Dudu Gerogescu a plonjat spectaculos şi…. arbitrul a acordat un 11 m nejustificat, pe care acelaşi Dudu Georgescu l-a transformat”, citând din ziarul ”Sportul Popular” (vezi facsimil).
Din acel moment, s-a stricat atmosfera în tribune şi pe teren, la finalul acelui 2-2, cu greu echipa Dinamo Bucureşti a putut fi  evacuată cu duba  miliţiei, mult în afara oraşului. Dudu Georgescu îşi făcuse datoria, Jiul pierdea un punct care în final o va vădui de o participare în Cupa UEFA. Cam aşa câştiga Dinamo campionatele şi impostorul de Dudu Georgescu ”Ghetele de Aur”.
GENU TUTU

Un comentariu la „Fotbal. Jiul Petroşani / Hoţia lui Dudu Georgescu, marcată şi în presă

  • 4 iulie 2020 la 23:20
    Permalink

    Dudu Geogescu-21 de goluri pentru Nationala Romaniei!Aceste goluri au fost marcate tot la presiunile ,,militiei si securitatii,,?Sunteti de compatimit,domnule asa-zis ziarist!Sunteti si iresponsabil,folosind termenul ,,impostor,,!V-ati gandit ca puteti raspunde in fata justitiei pentru aceasta afirmatie?Aceste atacuri la adresa valorilor,tradeaza un sentiment de inferioritate,nu spun eu,spun psihologii!Eu imi permit sa va dau un sfat,lasati-l pe Dudu Georgescu si puneti mana pe o carte de limba romana!O serie de tovarasi a intrat nu ,,au,, intrat!Intelegeti?Seria este la singular,deci ,,a intrat,,!Acum eu sa spun ca sunteti un om de o calitate indoielnica intr-ale limbii romane?

Comentariile sunt închise.