Fotbal. Incertitudini / Balamuc la Liga a II-a

Aproape nimic surprinzãtor: s-a amânat cu o sãptãmânã startul campionatului Ligii a II-a! Adicã va fi pe 6 august a.c. F.R.F. a luat acestã decizie, constientã de degringolada din esalonul secund, unde numeroase echipe se lovesc de mari probleme financiare. Existã 24 de echipe care se bat pe cele 22 de locuri, într-un campionat care nu mai prezintã nicio garantie valoricã sau competitivã.

De pildã a planat multã vreme situatia lui ACS Poli Timisoara, dacã va juca sau nu în Liga a II-a. Si aici existã niste criterii vis-a-vis de apartenenta jucãtorilor, echipele din Liga a II-a fiind obligate sã aibã în lot 12 jucãtori formati la nivel national, având dreptul de a utiliza maxim de jucãtori extracomunitari.

Abia luni, 1 august se va da verdictul final a celor 22 care si dacã vor rãmãne, stabilindu-se totodatã si tintarul etapelor campionatului. Nu stim ce se va alege de campionatul Ligii a II-a, în contextul în care echipe precum F.C. Brasov, Farul Constanta, Soimii Pâncota, A.C.S. Berceni, S.C. Bacãu sau F.C. Baia Mare au mari probleme existentiale.

Cine se “bagã” în Liga a III-a?

Situatie la fel de haoticã la nivelul Ligii a III-a. Data limitã de înscriere pentru cele 96 de locuri la acest nivel a expirat, în conditiile în care s-au înscris doar 78 de echipe, deci au rãmas libere 18 locuri!

“Avem discutii cu factori care s-ar putea implica în a sprijini echipa noastrã pentru Liga a III-a, dar pânã la acestã orã nu avem niciun rãspuns concret. Desigur, ne-am dori sã fim în Liga a III-a, Lupeniul meritã o astfel de echipã, este un oras cu traditie în fotbal. Concret, la ora când vorbim (n.n. joi, 28 iulie a.c.) nu putem da un verdict. O astfel de decizie implicã o strategie financiarã, cel putin 7-8 jucãtori de o cotã ridicatã. Desigur, dacã s-ar materializa ideea luãrii deciziei pentru a accede în Liga a III-a, vom aduce jucãtori din Valea Jiului, pentru cã aici existã atâtea talente încât sã facem un lot bun” a precizat Nelu Hategan, presedintele de la Hercules Lupeni.

F.C. Hunedoara are deja probleme

Cei de acolo trebuie sã achite aproape 900 de milioane de lei vechi fostului antrenor Victor Rosca, acesta fiind demis de conducere înaintea expirãrii contractului. Deoarece au expirat datele de achitare a datelor, F.C.Hunedoara riscã sã fie depunctatã cu 12 puncte si chiar de a fi exclusã din competitie. Unii dintre jucãtori nu s-au mai prezentat la antrenamente, iar R. Cristian, Maghici, Bloj, Petresc si D. Creciunesc si-au reziliat contractile. Se anuntã vremuri triste sub furnale.

Cetate Deva va începe noul sezon cu un nou presedinte, Cristian Bobar si un nou antrenor, Ciprian Pepenar, fost la Soimul Bãita dar si un preparator fizic, Marius Bortis (37 de ani), care a activat cinci ani în Italia, la Brescia, la U.T.A si Sãgeata Nãvodari. Cetate Deva are si câteva achizitii pentru nou sezon, Robert Cristian de la F.C. Hunedoara) a jucat si la Minerul Lupeni), Bloj tot de la F.C. Hunedoara, Vârlan  De la Soimul Bãita, Vastag de la SV Wurmia, (Liga a IV-a  Austria) un jucãtor de 22 de ani care a mai jucat pe la Metalul Resita, Viitorul Constanta, Sãgeata Nãvodari si Dinamo II Bucuresti.

Genu TUTU