FOTBAL. CUPA ROMÂNIEI. PLAY-OFF. JIUL PETROȘANI, ULTIMUL ASALT!

D e mult nu s-a mai aflat Jiul Petroșani în fața unui eveniment atât de însemnat, accederea în ,,16” – imile Cupei României, denumită acum faza de play-off. Astăzi, de la orele 16:00 pe stadionul ,,Petre Libardi” întâlnește un adversar puternic, Oțelul Galați, fosta campioană a României în 2011, în prezent liderul Ligii a II – a.

JIUL PETROȘANI – OȚELUL GALAȚI
ECHIPE PROBABILE
JIUL PETROȘANI (ANTR. GEORGE ZIMA):
L. MUREȘAN – GOILEAN (JURCUȚ), TORKOS, B. MATEI, KESZEG (G. TURCU) –
R. SANDU, AERTS (MAREȘ), FERHAOUI, BĂDĂRĂU (L. KIS) – COCINĂ
(CARALICEA), DĂNĂILĂ (ISTRATIE);
OȚELUL GALAȚI (ANTR. DORINEL MUNTEANU):
DUR – BOZOANCĂ (POP) – YABRE, I. NEAGU (FARCAȘ), CISOTTI, RUS (NICA) – AZINOVIC, BERISHA (GOROVEI), CÂRJAN (SÂRGHI), MITOI (MARKOVIC) – BOKHASVILI (JARDAN), NEDELEA.

ANTRENORUL, GOLGETERUL ȘI PASATORUL
George Zima (33 de ani) s-a dovedit a fi până acum un antrenor inspirat, Daniel Cocină (26 de ani) un jucător cu simțul porții (3 goluri în campionat), iar Stephan Ferhaoui (25 de ani), un excelent ,,lansator” de assisturi (8 în campionat și Cupă) către colegii săi.

ÎNCĂ UN PAS SPRE LUMEA MARE
Jiul Petroșani are astăzi posibilitatea să demons­tre­ze că, într-adevăr a ajuns la o anumită maturitate. După atâția ani de anonimat, iată, echipa în cel de-al treilea an consecutiv de Liga a III – a, își întărește poziția la acest nivel, fiind pe bună dreptate una dintre favoritele la locul 1 în Seria a 7 – a.
Seriozitatea echipei, implementată în primul rând de antrenorul George Zima, este dovedită și prin faptul că Jiul a abordat la modul cel mai serios și Cupa României, reușind să ajungă în play-off după victorii clare în fața
tuturor adversarilor din primele trei tururi.
Astăzi este într-adevăr un examen greu, Oțelul Galați fiind liderul neînvins al Ligii a II –a . O echipă puternică, cu un nume celebru la conducerea tehnică a echipei, Dorinel Munteanu, și ea revenită după ani de anonimat în Ligile a IV – a și a III – a.
Va fi o luptă între două branduri de provincie, renăscute din propria cenușă , care își caută o nouă identitate. Jiul a ajuns în punctul în care poate demonstra că din punct de vedere valoric, poate accesa înspre lumea mare a fotbalului.
O zi așteptată de toți iubitorii fotbalului din Valea Jiului, Așa, ca pe vremuri.

GENU TUTU